[Giulia] Giulia- Testy, filmy, zdjęcia.

2018 What Car Reliability Survey:

Reliability for executive cars aged one to four years old - 3 miejsce Giulia
https://www.whatcar.com/news/reliability-survey-2018-3/
3 Alfa Romeo Giulia (2016-present) 96.9%

Alfa Romeo has hardly been historically renowned for reliability, but the Italian brand’s new Giulia saloon is bucking that trend so far. While 17% of cars had a fault, most were minor, such as issues with the air-con, brakes and exterior lights (all 4%). Three-quarters of these Giulias could still be driven and all were fixed under warranty.

Reliability by brand cars 1 to 4 years old:
- 8 miejsce Alfa Romeo
https://www.whatcar.com/news/reliability-survey-2018-11/
8 Alfa Romeo 95.5%

It’s great to see Alfa Romeo disproving its reputation for unreliability, with scores of 92.9% and 96.9% for newer Giuliettas and Giulias respectively, but diesel Giuliettas send it plummeting down the order among older cars.

Nowe Alfy mniej awaryjne niż Mazdy ? Całe szczęście, że Giulietty w dieslu zaniżyły średnią bo było by głupio jakby Alfa Romeo była w samej czołówce tabeli ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nowe Alfy mniej awaryjne niż Mazdy ? Całe szczęście, że Giulietty w dieslu zaniżyły średnią bo było by głupio jakby Alfa Romeo była w samej czołówce tabeli ;)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Ba, Giulia wyżej niż BMW 3, Audi, C klasa... :)

z tego co on pisze w innym filmie to niby ma 360bhp i 390 momentu.

Faktycznie, moze ma tune od eurocompulsion, intake i wydech? Wg. Euro daje Ci to ok 359 hp... wtedy by sie zgadzalo :) Tak czy siak bardzo dobrze. AWD bylby jeszcze szybszy.

Śmieszą mnie takie wyścigi. Nie wiadomo co tam siedzi pod maską u każdego z nich ale podjara jest, że Giulia wygrała.

Śmieszą mnie takie wyścigi. Nie wiadomo co tam siedzi pod maską u każdego z nich ale podjara jest, że Giulia wygrała.

Nawet jak ma wyzej wymieniony tune to i tak bardzo dobrze z Mustangeim 5.0. Poza tym nie wiadomo czy Mustang tez jest stock. No i co w tym smiesznego? Naprawde nie wiem. Ciekawostka ot to. Lepsze to niz start spod swiatel.

Aha i jeszcze jedno, gdzie jest niby element jarania sie? Jaram sie jak kazdy dziennikarz czy youtuber bezwzglednie glosi supremacje Stelvio Q nad innymi suvami ale nie tutaj.

To juz nie mozna wrzucic filmu gdzie wystepuje samochod, ktory jest celem tego dzialu forum? Please.

Ostatnia edycja:

A czym to się różni od takiego tematu jak "Giulia Veloce vs ..."?

Jeśli niczym, to pewnie musi być tak samo śmieszne.

To juz nie mozna wrzucic filmu gdzie wystepuje samochod, ktory jest celem tego dzialu forum?

Można, a nawet trzeba. Nawet jeśli niektórych to śmieszy, innych nie obchodzi, a jeszcze dla innych będziesz zafiksowanym na AR funboy'em.

Póki co to nadal forum Alfy, i nie ma co się ani tłumaczyć ani za to przepraszać. To nasze forum.

Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Póki co to nadal forum Alfy, i nie ma co się tłumaczyć ani za to przepraszać.

Dokładnie Ja ci przecież nie zabraniam wrzucać tylko mnie po prostu śmieszy taki filmik i tyle.
Dla mnie jest bezwartościowy bo nie ma żadnego opisu ale innym może się podobać.

BTW z forum giuliaforums:

ec phase 1 ec v1 intake and straightpipes, czyli tak jak się domyślałem facet ma tune z eurocompulsion.

"lounched at 2.5k rpms, reving up while holding brakes, used dynamic mode with manual shifting"

Z tego co pisze probowal tylko raz bo nie mial kasku a jechal zbyt szybko.

Faktycznie, moze ma tune od eurocompulsion, intake i wydech? Wg. Euro daje Ci to ok 359 hp... wtedy by sie zgadzalo :) Tak czy siak bardzo dobrze. AWD bylby jeszcze szybszy.

Mustang starszy model, jeśli to seria to stosunek moc/masa zbliżone. Kierowca Mustanga też widocznie gorzej wystartował. No ale tak czy siak ładnie Julka pojechała. Fajnie że można mieć 360KM z tego silnika. Taka Veloce by już naprawdę nieźle latała :)

Dokładnie Ja ci przecież nie zabraniam wrzucać tylko mnie po prostu śmieszy taki filmik i tyle.
Dla mnie jest bezwartościowy bo nie ma żadnego opisu ale innym może się podobać.

A twój wątek cię nie śmieszył? Po co opisywałeś ściganaie spod świateł, jak wszystko można w katalogi sprawdzić? Może koś ci odpuścił jak wygrałeś, to guzik wnosi itd :D
Co z tego, że ktos wzmocnił sobie silnik, to jest nawet ciekawsze, bo moze kogoś zaskoczyć :D
Ja tam lubię właśnie takie filmiki tego typu :D klasyka
https://www.youtube.com/watch?v=p6g8zZu9OnA
https://www.youtube.com/watch?v=1RIvfIrwg2k
W pewnym sensie Stelvio jest tak zrobione, by czasem zaskakiwac co niektórych, bo Alfa "wspaniałomyślnie" wpadła na pomysł, by wersja 150 i 280 KM się niczym nie rózniła z zewnątrz :D
(poza felgami, które można zmienić w dzień)

edit
właśnie sprawdziłem w konfigu, Alfa wzmocniła najsłabszy silnik ze 150 na 160 :), przynajmniej w Stlevio. Pewno 150 nie chciało jechać ;)

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Amortyzatory
Powrót