[Giulia] stukanie / brzęczenie w lewym lusterku

kukn.krk

Nowy
Auto
Giulia 2.2
Cześć
Zimą przymarzło mi lewe lusterko w julce i nie chciało się samo otworzyć. Pomogłem mu ręcznie i skończyło się na jakimś uszkodzeniu. Podczas zamykania drzwi słychać, że coś się obluzowało albo urwało i "lata" po puszcze lusterka. Rozebrałem obudowę, ale nie widzę żadnych luźnych części.
Podpowiedzcie proszę gdzie mogę jeszcze szukać źródła uszkodzenia albo jak rozebrać całość jeszcze dokładniej bez rozmontowywania całych drzwi.
Dzięki

U mnie w obu lusterkach, same z siebie odpadły blaszki przy wkładzie. Obie leżały w obudowie i podzwaniały przy zamykaniu drzwi. Jedna urwała się po roku użytkowania auta, druga kilka miesięcy później. Te blaszki zamontowane są w zaczepach z bardzo kruchego plastiki, który na dodatek z czasem kruszeje. Jeden wkład posklejałem na gorący klej i zamontowałem blaszkę, drugi nie. Nie widzę żadnej różnicy w działaniu lusterek. Moim zdaniem, niewiele te blaszki dają. Ale jakoś wykonania tego wkładu lusterka jest bardzo średnia.

Załączniki

• alfa-romeo-giulia-lh-mirror-backplate-detail-800x800.jpg
    alfa-romeo-giulia-lh-mirror-backplate-detail-800x800.jpg
    43.8 KB · Wyświetleń: 9
Fajnie, ale problem w tym, że po otwarciu puszki nigdzie nie widzę luźnej blaszki a musi tam być bo brzęczy :)
Cóż, poszukam jeszcze raz, dzięki za tipa :)

Amortyzatory
Powrót