• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Giulia opinie przed zakupem

janek

Użytkownik
Auto
było: 147, Giulietta, Giulia, Spider '85 jest Tonale '24 / Ducati Multistrada V2S '25
Czy ktoś już jeździł Giulią? Może już jest jakiś posiadacz i może się podzielić informacjami po dłuższym użytkowaniu? Interesuje mnie zwłaszcza benzyna 200 km, to nowy silnik i zastanawia mnie jaki jest na codzień.

Byłem na jazdach testowych 2 razy raz żeby sprawdzić drugi raz żeby moja narzeczona oceniła swoim okiem. I mam dość mieszane uczucia, z jednej strony super się prowadzi z drugiej wygląda w środku jak odmłodzone BMW3. Potrzebuje zmienić auto bo Giulietta już swoje lata złapała i Alfa jest dla mnie pierwszym wyborem. Dodatkowo zbliża się koniec roku i rabaty są sporo lepsze niż u bawarczyków.

janek

Są 2 tematy użytkowników Giulii w dziale Nasze Belle.
Benzyną raczej nikt z forumowiczów nie jeździł, bo nie są jeszcze dostępne do jazd testowych. W NL podobno coś się działo w tym kierunku.

co do wygladu, kazdy ma swoje oceny/preferencje, wiec Ci nie doradzimy. mi się podobają, ale nie biale i nie cale czarne wnetrza.
ja jeździłem dieslem 180km z manualem, uwazam ze jezdzi świetnie(skrzynia taka sobie tylko) , choc ja skłaniam sie na benzyne z automatem, ale to dopiero za 2-3 lata (licze tez na SW) . benzyn 2.0 jeszcze nie ma nawet na testówkach, wiec ciezko komentować, choc z nielicznych filmów na youtube i danych technicznych wydaja sie fajna propozycją.
na forum jest chyba tylko jeden właściciel Giuli, to oczywiscie diesel, wiec o interesujacym Cie silniku nic sie nie dowiesz.

Giulie na forum sa dwie, obie maja swoj temat w dziale nasze belle. Oba diesle bo po prostu innych poki co nie ma w sprzedazy.

raczej chciales napisac, inne są w sprzedaży (odbparu tygodni w konfiguratorze i cennikach 200km wersja) , ale jeszcze daleko do odbiorów. z reszta nie wiem czy na forum ktokolwiek zamawial 2.0.

Mieszkasz w stolicy i masz tam Carserwis z Markiem Babińskim na czele:) Podejrzewam, ze byłeś u niego w tej sprawie ale od piątku/soboty powinni już mieć 2.0 fizycznie u nich, jeśli nie wyniknęły opóźnienia. Ja osobiście uważam, że jeśli nie robisz dużych przebiegów to lepiej wybrać benzynę 200 KM i jakieś lepsze wyposażenie wnętrza ze skórą nie tylko na fotelach. Tylko na wersję pod zamówienie trzeba będzie poczekać kilka miesięcy. To co dostaną pewnie będzie jeździło, jako demo i nie wiem czy będzie Ci pasowało takie auto w konkretnej konfiguracji bez możliwości zmian.

Sęk w tym, że to wg konfiguratora w pakiecie LUX jest "DESKA ROZDZIELCZA I PANELE BOCZNE DRZWI POKRYTE SKÓRĄ PCV"

Mi się marzy pakiet "BLACHA" :)

Ale to jest i tak lepsze niż seryjny materiał. Choć to może być moje osobiste odczucie i komuś może ta najtańsza opcja się spodoba.

skórę pcv miałem w maluchu! Podoba mi się to nawiązanie do tradycji w grupie fiata :D

Moim zdaniem Giulia ma za maly bagażnik ;)

Ale dobrze wiedzieć ze CS ma benzynę, umowie sie na jazdę.

Moim zdaniem Giulia ma za maly bagażnik ;)

Ale dobrze wiedzieć ze CS ma benzynę, umowie sie na jazdę.

Jeszcze jej nie mają do jazd. Na razie jest tylko egzemplarz dla klienta i nim nie pojeździsz.

W Poznaniu maja czerwona 2.0TB ale jeszcze nie zarejestrowana, dzisiaj ja oglądałem i zrobiłem przegazowke:( a ona jeszcze w trybie transportowym i odcinke miała około 3,5k wiec za bardzo jej nie usłyszałem; No ale jest:)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

W Poznaniu maja czerwona 2.0TB ale jeszcze nie zarejestrowana, dzisiaj ja oglądałem i zrobiłem przegazowke:( a ona jeszcze w trybie transportowym i odcinke miała około 3,5k wiec za bardzo jej nie usłyszałem; No ale

Do wzięcia za 130k wersja giulia...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

125 kosztuje jeśli bierzesz na fakturę wyjściowo.

Amortyzatory
Powrót