Giulia 2.2 MT6 montaż LSD

Dusza86

Nowy
Auto
Giulia + Giulietta QV
Cześć, napiszę informacyjnie jakby ktoś nosił się z zamiarem montażu LSD do Diesla i do tego manual MT6.
Jesli chodzi o sam montaż mostu z LSD jest to dość prosta sprawa.
Most kompletny z LSD nr kat 552779470 jest to most do wersji AT8, podczas montażu okazało się, że MT6 ma cieńsze półosie niż AT8.
Półosie MT6 50542737
Półosie AT8 jest wiele numerów: zaczynają się od końcówki 38 i później numery zamieniają się np na: 50549851 etc
Półosie pasują p&p piasty te same. W przypadku półosi nie ma też znaczenia diesel czy benzyna.
Jakby ktoś miał jakieś pytania to służę pomocą.
Wrażenia z jazdy z LSD i RWD bardzo pozytywne

żeby było ciekawiej, to most oferowany był jako z 2.0 Q4 bez opisu że LSD ale numer wskazywał na wersję diesla z LSD. Cena na allegro była rewelka, stan jak nówka, kolegę namówiłem choc potem wyszła sprawa półosi i trochę nawet miałem wyrzuty sumienia, jednak po rozkinieniu tematu , już z powrotem obu nam wrócił entuzjazm do tematu. Zeszło z tematem ile, ze 3mce i niepotrzebne jedno podejście do montażu, ale dobrze się skończyło. To teraz tylko pozostaje chip zrobić w i w końcu MT6 będzie latało :)

żeby było ciekawiej, to most oferowany był jako z 2.0 Q4 bez opisu że LSD ale numer wskazywał na wersję diesla z LSD. Cena na allegro była rewelka, stan jak nówka, kolegę namówiłem choc potem wyszła sprawa półosi i trochę nawet miałem wyrzuty sumienia, jednak po rozkinieniu tematu , już z powrotem obu nam wrócił entuzjazm do tematu. Zeszło z tematem ile, ze 3mce i niepotrzebne jedno podejście do montażu, ale dobrze się skończyło. To teraz tylko pozostaje chip zrobić w i w końcu MT6 będzie latało :)

Dzięki Leszek i za namiar na LSD i za pomoc :)

Kiedy robisz program w końcu skoro termin 3 dni temu musiałeś odwołać? Wpadnij na kawę oczywiście.

a jak Ci się zmieniło całościowo? przeszkadza? brakuje czegoś?

No ale czy przeszkadza, diesel i tak jest elastyczny, a po chipie tym bardziej bedzie? Co alternatywa, bedziesz przerabial skrzynie czy lsd?

przy spokojnej jeździe jakoś dziwnie mi sie jedzie noi przy 150 mam 2k obrotów a to manual 6 biegów ;p

Jesteś pewny tych obrotów?
Mógłbyś sprawdzić i napisać, jakie obroty na 6 biegu, są przy prędkościach: 120 - 130 - 140 km/h?

google prawdę Ci powie

Haha w koncu jestem elektronikiem, elektroda ma sentyment

Amortyzatory
Powrót