Giulia 2.0 błąd p0304

Ghostface

Nowy
Auto
Giulia
Kochani, pomóżcie,

P0304 - wiem, wypadanie zapłonu. Wymienione 4 świece na NGK- dalej, zamienione cewki 1 i 4 - dalej.
Co to może być? Wtryskiwacz zapchany? Lambda? czujnik tlenu? A może coś nie tak z modułem MA? (choć czytałem ze wtedy to błąd p1064 lub p1061).

ps. objawy: drżenie silnika na wolnych obrotach (przekłada się na drzenie auta), klekotanie silnika na wolnych, silnik inaczej pracuje w czasie jazdy (nie ma spadku mocy), czasami ciężej odpala.

ktoś? coś?

DZIĘKUJĘ ZA POMOC!

Ostatnia edycja:
Cewki już mógłbyś wszystkie wymienić, to że są nowe to nie znaczy, że będą dobrze działać, serio. Może to być czujnik tlenu tak jak piszesz, wtryskiwacz to samo warto sprawdzić.

Zrób reset ustawien samoadaptacyjnych w mes. U mnie pomogło, póki co [emoji6]

Wysłane z mojego SM-G996B przy użyciu Tapatalka

dziękuję za odpowiedź. zamiana cewek to standard, wymiana wszytskich na nowe to koszt- bez spradzenia ze to konieczne to torche naprawa w ciemno. dobrze myślę??

- - - Updated - - -

dziękuję za odp. wolałbym naprawić jednak problem ;)

A jest w tym silniku wariator na walku?Jesli tak, to problem moze byc z fazami rozrzadu.

Może brak kompresji na którymś cylindrze, jak wyglądały świece gdy je wymieniałeś? Czy wszystkie tak samo czy były jakieś różnice w wyglądzie?

Amortyzatory
Powrót