• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] GFB DV+ - zakup grupowy

czy zabawa w to ma sens jezeli mam wsadzone inne turbo do mito? (TD04 ponad 250km/335NM)
Jeśli twój zawor jest nie szczelny lub uchyla go zwiększony boost. Ale zapytaj swojego stroiciel on ci prawdę powie. Zapewne widział logi

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Uzupełniam stan magazynowy komuś zaworek??

Ustawiłem na stałe rabat dla Alfaholicków
RABAT

Zaworki powinny być cały czas u mnie dostępne jeśli ktoś by chciał zaworek spoza tych pasujących do Alfy Romeo pisać dogadamy się

nie chcialem otwierac nowego tematu, wiec rzuce szybka offtopowa zajawke tutaj. Bedziesz mial cos kolejnego w ofercie? np. dolocik jakis? jesli tak to kiedy? :)

pzdr

Beda doloty z inoxa plus stozek największy sprint filter lub Aem jak kto będzie wolal. Malowanie w różnych kolorach farba strukturalna jak na deklach Ferrari. Aleee covid mi wszystko opoznia. Początek lutego dopiero cos odpowiem. Taka drobna zajawka na zdjęciu

101.jpg

Beda doloty z inoxa plus stozek największy sprint filter lub Aem jak kto będzie wolal. Malowanie w różnych kolorach farba strukturalna jak na deklach Ferrari. Aleee covid mi wszystko opoznia. Początek lutego dopiero cos odpowiem. Taka drobna zajawka na zdjęciu

101.jpg

To czekamy

101.jpg

A do Giulietty jest w planach?

A do Giulietty jest w planach?

Do giulietty - w sumie możemy do tego usiąść ale - brak czasu ostatnio
BTW
Robię zamówienie do GFB - komuś zaworek ?? Jak się zbierze 3 chętnych to znów zrobię lepszą cene :)

Ciężko powiedzieć. To co miałem nadzieję trochę wyeliminować, czyli zawahanie przy częściowym odpuszczeniu gazu dalej jest obecne (ale być może w trochę mniejszym stopniu). Musiałbym zamontować z powrotem ORI żeby się upewnić czy jest różnica. Takie same odczucia mam co do reakcji na gaz po takim częściowym odpuszczeniu. Pogorszyć się na pewno nic nie pogorszyło :)

Prócz stanu portfela:P

To jest jak z oponami czy lekkimi felgami - nie każdy czuje różnicę.
Wszystko zależy od modyfikacji oraz od stanu zaworka fabrycznego one padają bardzo szybko podczas podnoszenia mocy... Wtedy taki GFB daje mocno odczuwalną różnice.
Seryjny nowy zaworek kosztuję ~600zł i padnie pewnie tak samo szybko jak poprzedni więc inwestycja w DV nie jest bezsensowna. Jak się otworzy seryjny zaworek to widać dlaczego on pada - jest plastikowy i bardzo czesto nie przeżywa rozebrania - kolega [MENTION=81906]vincent[/MENTION] widać miał jeszcze go w dobrym stanie skoro można go ponownie złożyć do kupy.

Uzupełniam stan magazynowy - ktoś planuje zakup ?

Mam do Was pytanie, nie jest to może idealny wątek ale mam nadzieję, że nikt na mnie nie nakrzyczy :)

Wymieniłem GFB DV+ w garret'cie Multiair 1,4 170km chip 205km w moim Abart'cie Spider. Stary zaworek podczas rozbierania został mi w ręce w kawałkach. Plastiki były wtryśnięte chyba z piątego recyclingu.

Do rzeczy, GFB DV+ trzyma mocno, obroty nie spadają podczas zmiany biegów lecz skutkiem ubocznym jest brak tzw. popcornu z wydechu Monza. Strzelanie z rury podczas międzygazu jest jedną z większych frajd jeżdżenia Abarthem. Prośba o poradę => czy zmiana sprężynki na fabryczną pomoże przywrócić popcorn? Jakaś inna metoda uzyskania popcornu oprócz chip tuningu?

Mam do Was pytanie, nie jest to może idealny wątek ale mam nadzieję, że nikt na mnie nie nakrzyczy :)

Wymieniłem GFB DV+ w garret'cie Multiair 1,4 170km chip 205km w moim Abart'cie Spider. Stary zaworek podczas rozbierania został mi w ręce w kawałkach. Plastiki były wtryśnięte chyba z piątego recyclingu.

Do rzeczy, GFB DV+ trzyma mocno, obroty nie spadają podczas zmiany biegów lecz skutkiem ubocznym jest brak tzw. popcornu z wydechu Monza. Strzelanie z rury podczas międzygazu jest jedną z większych frajd jeżdżenia Abarthem. Prośba o poradę => czy zmiana sprężynki na fabryczną pomoże przywrócić popcorn? Jakaś inna metoda uzyskania popcornu oprócz chip tuningu?

Wychodzi na to że zaworek naprawił Ci auto :D - sorry za późną odpowiedz nie za dużo mam czasu na przerzucanie forum.
Co do zaworka to one takie są mi w moim prywatnym wozie po 30 tyś km od wyjazdu z salonu też się rozpadł przy demontazu.
Co do strzałow z wydechu to tylko soft u tunera

- - - Updated - - -

Ktoś, coś? Planujecie kolejny zakup grupowy? Jakie ceny do Giulietty 1.4?

www.gofastbits.pl
w dziale rabaty masz rabat na zaworek

Wyjechały mi wszystkie zaworki wiec czas na zamówienie komuś coś potrzeba ? :)

Znów jedzie zamówienie - szansa na zakup w lepszej cenie :) więc zapraszam

Czy jest opcja na zakup GFB DV+ T9354 w jakiejś lepszej cenie? Ktoś coś wie bo się właśnie przymierzałem do zakupu ale ceny trochę wstrzeliły w górę.

Amortyzatory
Powrót