Galletto 1260

axel83

Nowy
Auto
Alfa Romeo
Witam.
Czy któryś z użytkowników miał styczność z tym interfejsem?
Ostatnio kupiłem go z allegro lecz niestety nie mogę połączyć się z samochodem.
Ciągle wyskakuje błąd "Rozpoczęto odczyt danych...Otwarcie portu jest niemożliwe" Dioda na interfejsie pali się na czerwono .Instalowałem już na wszystkie możliwe sposoby.
VAG KKL który instaluje się w ten sam sposób działa bez problemu :(

A jakie oprogramowanie go obsługuje i czy nie lepiej było kupic kwp2000+ xD

Program tez ma nazwę galletto 1260:)
Wybrałem galleto bo czytałem ze jest mniejsza szansa na uwalenie sterownika.

Dziś stwierdzam jednak ze jest to wina samego interfejsu. Odeśle go do sprzedawcy:)

Kayrol mam do ciebie pytanie. Jak masz u siebie widziany w systemie KWP? Jako virtualny port com?

- do zmiany oprogramowania w M1.5.5 zgromadziłem KWP2000 + klona , 1250 chyba klona i zacząłem testy.
- chyba drugie podejscie i KWP2000+ zawiesił sie podczas zerowania flasha.
- no to testy z 1250, 3 lub 4 sztuka ECU i ten sam problem, po zerowaniu i wczytaniu pierwszych bytów, stop programu.
- odłozyłem te "uszkodzone " sztuki na bok.
- teraz do końca uzywałem tylko 1250 i nie było problemu.
- potem kiedys dostałem do zabawy 1260 i 3 sztuki ECU M1.5.5 , 1260 zaprogramował tylko 1 sztukę, pozostałych nie widział.
- a z 1250 nie było problemów.
- po jakimś czasie wróciłem do tych "uszkodzonych" potraktowałem ich 1250 i zmieniona procedura właczania VPP ( + 12V), podziałało i tak naprawiłem uszkodzone ECU.
- kazde podejscie z KWP2000 + skutkowało problemami z ECu po wgraniu oprogramowania.
- na forum doczytałem potem że 1250 ma pewne procedury poprawiające stalość transmisji.
- ostatnio miałem w rekach oryginał KWP2000 ( zalany zywica od stóp do głow ) i on pracował bez problemu.

czyli miałeś jakiegoś klona, podróbke kwp ? Moj nie wiem czy jest " orginalny " ale uzywałem go juz 3 razy na odczyt i programowanie i nie sprawił zadnego problemu.

Teraz i mnie ciekawiło co jest w moim kwp, rozebrałem go i tak samo jak powiedziałeś, jest cały zalany jakąs żywicą czarną czy gorącym klejem i nie da się wybadać co jest na płytce

Czy ktoś używał kwp2000 od viakena?
Trochę mnie wpis bubu321 zmartwił. Głupio byłoby uwalić ecu. Zamówiłem sobie kwp na pinach właśnie od viakena.

ja mam ten kwp od viakena z allegro, czarna puszka i jasno szary przewód usb.

iwok ten na osobnych pinach a nie na wtyczce obd ?

Ostatnia edycja:
Witam.
Czy któryś z użytkowników miał styczność z tym interfejsem?
Ostatnio kupiłem go z allegro lecz niestety nie mogę połączyć się z samochodem.
Ciągle wyskakuje błąd "Rozpoczęto odczyt danych...Otwarcie portu jest niemożliwe" Dioda na interfejsie pali się na czerwono .Instalowałem już na wszystkie możliwe sposoby.
VAG KKL który instaluje się w ten sam sposób działa bez problemu :(

Interfejs do Galetto nie może się instalować na innych sterownikach np: od kabelka VAGKKL bo wtedy nie działa mimo że się zainstalował. Po zainstalowaniu interfejsu Galetto 1260 nie włącza sie żaden wirtualny port COM widać go tylko w kontrolery magistrali szeregowej.
w internecie są programy Galetto które nie działają mimo poprawnego zainstalowania interfejsu

Ostatnia edycja:
Interfejs do Galetto nie może się instalować na innych sterownikach np: od kabelka VAGKKL bo wtedy nie działa mimo że się zainstalował. Po zainstalowaniu interfejsu Galetto 1260 nie włącza sie żaden wirtualny port COM widać go tylko w kontrolery magistrali szeregowej.
w internecie są programy Galetto które nie działają mimo poprawnego zainstalowania interfejsu

Odświeżam... Własnie zakupiłem Galetto 1260 i zainstalowałem na najnowszysch sterach do VAG KKL i nie ma problemu z działaniem Galetto.
Sterowniki sa najnowsze jakie znalazłem z 2009.
Poza tym Galetto też działa na nich z FiatECUSCAN, co tylko potwierdza że wszystko jest ok (zgywanie map itd też )

to tak dla potomnych... ;)

A czy ktoś z was próbował takim GALETTO zmieniać mapy? Czy to coś dało i nie było efektów ubocznych?

A czy ktoś z was próbował takim GALETTO zmieniać mapy? Czy to coś dało i nie było efektów ubocznych?

Jeśli chodzi Ci o zgranie ori wsadu i wgranie zmodyfikowanego za pomocą tego interfejsu to jest sporo osób które to zrobiły [jednym sie udało, a innym nie :)] ale takie uroki "galeciaka" ...

tez mam problem z polączeniem sier galletto z moja 145JTD. generalnie kabel sie instaluje,pojawia sie port ale i tak w programie pojawia sie napis że nie można otworzyć poru.
ustawiłem na Com1, i standardowe ustawienia. może ktoś pomoże??

tez mam problem z polączeniem sier galletto z moja 145JTD. generalnie kabel sie instaluje,pojawia sie port ale i tak w programie pojawia sie napis że nie można otworzyć poru.

Musisz znaleźć inna wersje programu;) Tez się meczyłem z tym problemem ale w końcu sie udało. Jaki masz numer komputera w samochodzie?

zmniejsz predkosc portu do minimum ...

a jak wam działa galleto pod windows 7 64bit?
Macie jakieś swoje sterowniki?
Bo mi pod 7 zgranie mapy kończy się błędem

Amortyzatory
Powrót