• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[159] Gałka zmiany biegów

• Autor wątku Autor wątku lupo7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Powiem tylko jedno – obszycie gałki i kierownicy nową skórą uważam za najlepiej wydane ostatnio pieniądze. Auto zyskuje dużo świeżości. Wchodzisz do auta i czujesz się jak w nowym aucie, a nie styranym starym gracie. Niestety obszycie gałki jest związane z usunięciem srebrnego pierścienia, ale mi to nie przeszkadza.

Aha, nie polecam zbyt dużo skóry perforowanej, można ją użyć np. na części kierownicy + na gałce, pozostawiając mieszek i resztę kierownicy gładką. Albo mieszek perforowany, a gałka gładka skóra.

Powiem tylko jedno – obszycie gałki i kierownicy nową skórą uważam za najlepiej wydane ostatnio pieniądze. Auto zyskuje dużo świeżości. Wchodzisz do auta i czujesz się jak w nowym aucie, a nie styranym starym gracie. Niestety obszycie gałki jest związane z usunięciem srebrnego pierścienia, ale mi to nie przeszkadza.

Aha, nie polecam zbyt dużo skóry perforowanej, można ją użyć np. na części kierownicy + na gałce, pozostawiając mieszek i resztę kierownicy gładką. Albo mieszek perforowany, a gałka gładka skóra.

Obszycie na nowo może być idealnym odwzorowaniem oryginału, łącznie z pierścieniem. Robiłem to wiele razy. Wymaga to trochę zachodu ale nie odbiega po tym zabiegu od wyglądu fabrycznego.

Ostatnia edycja:

Z pewnością odświeża :) tylko jeszcze u mnie troche porysowane plastiki szpecą :/ pisałem na forum czy ktoś to robi, ale większość osob robi to we własnym zakresie, a ja nadal szukam kogos w okolicach gdańska :)

tylko jeszcze u mnie troche porysowane plastiki szpecą :/

Najlepiej pomalować. Nie są potrzebne do tego jakieś wyjątkowe umiejętności manualne a efekt końcowy bardzo zadowalający. Oklejanie folią to już wyższa szkoła jazdy, jest wiele załamań do tego dochodzi jakość folii , które są różne itd.

Ja będę plastiki oklejał ale chyba komuś to zlecę co się bawi w oklejanie...

ja mam zamiar okleić folią 3M (czrny mat) tą część, a reszte kokpitu aluminium szczotkowanym a gałkę zmiany biegów w automacie oczywiście ten środek wąski okleje białym karbonem, wszystko już czeka więc i ja czekam na cieplejsze dni

dolacze sie do tematu - czy ktos moze w automacie oklejal lub malowal panel lewarka zmiany biegow w automacie. dokladnie chodzi mi o ta czesc:
attachment.php

rysuje sie dziadostwo a nie wiem czy przed oklejeniem da sie "wydziubac" z niego te guziczki + - D R itd

ja mam zamiar okleić folią 3M (czrny mat) tą część, a reszte kokpitu aluminium szczotkowanym a gałkę zmiany biegów w automacie oczywiście ten środek wąski okleje białym karbonem, wszystko już czeka więc i ja czekam na cieplejsze dni

Amortyzatory
Powrót