G
Grzegorz83
Guest
[center:0145684e14]Metryczka:
Imię: Fusia
Marka: Alfa Romeo
Model: 33, Seria 3, wersja IMOLA
Rok produkcji: 1994
Silnik: Boxer
Pojemność: 1351
Zasilanie: benzyna, lpg, rzadko siła mięśni właściciela :mrgreen:
Kolor: Niebieski
[/center:0145684e14]
[center:0145684e14]Imię – wiadomo – skrót od słowa Alfusia. Bella jest od półtora roku zajęte przez to maleństwo:

Autko kupione w kwietniu 2007. W dzień po zakupie wyglądało tak:

Optycznie – nienajlepiej, ale technicznie był w dobrym stanie. Dziś wygląda tak:
[center:0145684e14]Wyposażenie:
- standard Alfy 33 (elektryczne szyby, wspomaganie, centralny)
- standard IMOLA (fotele półkubełkowe)
+ alufelgi
+ obniżone zawieszenie
+ „sportowy” wydech
+ zmieniona kierownica (sportowa, czerwona)
+ zmieniony i skrócony drążek zmiany biegów
+ zmieniona dźwignia ręcznego (czerwona)
+ zmienione podświetlenie zegarów i wnętrza (czerwone)[/center:0145684e14]
Zawieszenie chyba nieoryginalne. Z jednej strony super się trzyma drogi, z drugiej – tragedia przy progach/koleinach. Ponoć zrobione profesjonalnie.
Wydech – za głośny jak dla mnie. Będzie kiedyś normalny – na razie nie inwestuję, skoro nie trzeba.
Kierownica – mała, popękana.
Drążek zmiany biegów i dźwignia ręcznego – aluminiowe, bardzo ładne.
Technicznie samochód w stanie dobrym. Wizualnie – w 3 miejscach pojawiają się bąble na karoserii.
Alfa – jak to Alfa – domaga się pieszczot. Kosmetyki wymaga kierownica i mieszek dźwigni biegów, w podświetleniu zegarów przepaliła się żarówka (i tak to chciałem zmieniać, bo mi czerwony nie pasował, teraz się przyzwyczaiłem). Poważniejsze sprawy to zacinający się zamek kierowcy (nie da się zamknąć), niedziałający centralny w jednych drzwiach, brak światła mijania (prawy przód – długie jest). Taka przydomowa dłubanina.
[center:0145684e14]

[center:0145684e14]Kubuś Puchatek: :mrgreen:
Imię: Fusia
Marka: Alfa Romeo
Model: 33, Seria 3, wersja IMOLA
Rok produkcji: 1994
Silnik: Boxer
Pojemność: 1351
Zasilanie: benzyna, lpg, rzadko siła mięśni właściciela :mrgreen:
Kolor: Niebieski
[center:0145684e14]Imię – wiadomo – skrót od słowa Alfusia. Bella jest od półtora roku zajęte przez to maleństwo:

Autko kupione w kwietniu 2007. W dzień po zakupie wyglądało tak:

Optycznie – nienajlepiej, ale technicznie był w dobrym stanie. Dziś wygląda tak:
[/center:0145684e14][center:0145684e14]Wyposażenie:
- standard Alfy 33 (elektryczne szyby, wspomaganie, centralny)
- standard IMOLA (fotele półkubełkowe)
+ alufelgi
+ obniżone zawieszenie
+ „sportowy” wydech
+ zmieniona kierownica (sportowa, czerwona)
+ zmieniony i skrócony drążek zmiany biegów
+ zmieniona dźwignia ręcznego (czerwona)
+ zmienione podświetlenie zegarów i wnętrza (czerwone)[/center:0145684e14]
Zawieszenie chyba nieoryginalne. Z jednej strony super się trzyma drogi, z drugiej – tragedia przy progach/koleinach. Ponoć zrobione profesjonalnie.
Wydech – za głośny jak dla mnie. Będzie kiedyś normalny – na razie nie inwestuję, skoro nie trzeba.
Kierownica – mała, popękana.
Drążek zmiany biegów i dźwignia ręcznego – aluminiowe, bardzo ładne.
Technicznie samochód w stanie dobrym. Wizualnie – w 3 miejscach pojawiają się bąble na karoserii.
Alfa – jak to Alfa – domaga się pieszczot. Kosmetyki wymaga kierownica i mieszek dźwigni biegów, w podświetleniu zegarów przepaliła się żarówka (i tak to chciałem zmieniać, bo mi czerwony nie pasował, teraz się przyzwyczaiłem). Poważniejsze sprawy to zacinający się zamek kierowcy (nie da się zamknąć), niedziałający centralny w jednych drzwiach, brak światła mijania (prawy przód – długie jest). Taka przydomowa dłubanina.
[center:0145684e14]

[/center:0145684e14][center:0145684e14]Kubuś Puchatek: :mrgreen: