Czy Filtron czy Mann, jeden uj. Uważam, że w przypadku filtrów nie ma znaczenia producent, połowa robiona jest w tej samej fabryce.
- - - Updated - - -
Tylko MANN, różnica w cenie żadna a jeszcze nie słyszałem o nich złego słowa w przeciwieństwie do Filtrona.
Ty nie słyszałeś złej opinii o Man-ie, Kowalski nie słyszał złej opinii o Filtronie. Jeden kit...
- - - Updated - - -
Filtron już od dawna nie jest Polski. Wcześniej należał do WIX'a, a od zeszłego roku należy do koncernu uwaga: Mann+Hummel czyli można się spodziewać, ze niedługo w kartoniku Mann'a będzie filtr z fabryki w Gostyniu tak samo jak w kartoniku Filtrona można spotkać filtry z fabryki WIX'a w chinach

Aktualnie mam filtrona i zero zastrzeżeń. Jak ktoś chce w 100% polski produkt to Sędziszów ostatnimi czasu mocno zaczyna wchodzić w rynek motoryzacyjny.
Ostatnio robi sie moda na cichociemne produkty z Polski. I uważam, że mogą być ciekawą alternatywą dla "markowych" wyrobów. Bo ostatnio co niektóre "markowe" wyroby traca na jakości, a opierają się tylko na opinii wypracowanej od lat. A Polskie wyroby sa nieco tańsze, a wcale nie musza odbiegać jakością od znanych. Wolę polski niż chiński, taka prawda!
- - - Updated - - -
co byś nie wziął to będzie dobrze, oczywiście pomijając Harta, Krafta i tego typu firmy. Ja stosuje głównie Knechta, Manna, Purfluxa, ale Filtron też czasem wpadnie i różnicy nie widzę. Obecnie w TSie mam właśnie OP537/1 i różnicy pomiędzy wcześniejszym Boschem czy UFI nie widzę.
Użytkowałem Harta, Knechta i inne takie tam wynalazki - różnicy nie widze totalnie. A fakt, przejechałem się kiedyś na filtrze paliwowym Filtrona - przeciekał, natomiast Kraft, z nim nic się nie działa. Co nie znaczy, że przekreślam Filtrona. Zdarzają się wady fabryczne.
- - - Updated - - -
Inaczej się ma sprawa w przypadku wahaczy czy amortyzatorów, tu lepiej jednak celować w wyższą półkę, ale sprawdzoną, bo też jest kilka takich, które się pogorszyły, np: Monroe, Vema, TRW tylko oryginały, natomiast TRW tarcze i klocki mi podpadły-raczej im podziękuję już (tak z mojego doświadczenia)