B
b.pawelek
Guest
Witam ostatnio wypatrzyłem cos takieg ojak filtr odmy. Czy ktoś mi wyjaśni do czego to służy? i gdzie w alfie takie cudo sie montuje??
z góry dzięki
z góry dzięki
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Nie sądzę, aby było to przyczyną uszkodzeń przepływomierza, bowiem, wlot odmy jest już za przepływomierzem, w jak wiadomo kierunek powietrza jest do silnika, więc opary z odmy musiały by się cofać...tomkap napisał:Niektóre samochodzy coś takiego posiadają.Odmą przedostają się opary podciśnienia z silnika skierowane do rury ssącej.Chociaż w zużytych silnikach kopci tak że może to zakłucic pracę silnika i niektórzy zdejmują odmę i puszczaja luzem. Może tamtędy też przedostawać się olej. W alfach mamy zamiast tego filterka zaworek. Osobiście sądzę że jest to także przyczyną uszkodzeń przepływomierza poprzez jego zanieczyszczenie.
alces1 napisał:Nawiasem mówiąc kiedyś zdemontowałem (przy czyszczeniu przepustnicy)
Przepraszam, ale nie wiedziałem, że odpisałeś na mój post. Czy nadal jesteś zainteresowany instruktarzem czyszczenia przepustnicy?damian3619 napisał:alces1 napisał:Nawiasem mówiąc kiedyś zdemontowałem (przy czyszczeniu przepustnicy)
Powiedz mi w jaki sposob czysciles przepustnice ,bo tez myslalem nad ta czynnoscia.