[159] FiatECUScan

• Autor wątku Autor wątku Mareczek1122
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
fiat ecu multiscan przebieg

witam,
chcąc ustawić przebieg kolejnego przeglądu niechcący ustawiłem przebieg o 15tys większy i taki wyświetla na FIS-ie.
czy jest jakiś sposób aby zrobić korektę za pomocą ECU multiscan ?? czy trzeba dzwonić do ludzi od korekt licznika ??

w tej opcji gdzie to zmieniałem też jest tak napisane ale na bank ktoś się z takim nie fajnym zdarzeniem spotkał :)

pytanie czy ustawiając 999 999km po przejechaniu 2km wskoczy od początku i będzie można ustawić prawidłowy przebieg ? ktoś miał odwagę tak zmienić ??

Pisze niby ze taki myk nie dziala ale jak jest na prawde to nie wiem
Dodawalem sobie no ale nie az tyle :p

Chyba musisz się zgłosić do korekty liczników :)
Skąd jesteś ?

pytanie czy ustawiając 999 999km po przejechaniu 2km wskoczy od początku i będzie można ustawić prawidłowy przebieg ? ktoś miał odwagę tak zmienić ??

Widziałem taki patent w benzynowej 147 - licznik pokazywał ------, wskazanie licznika w multiecuscanie 1 012 000km (albo coś koło) a komputer ECU koło 130 tys km... Taka rzeźba chyba nie działa...

Napisz jak rozwiązałeś problem. Na tym polega forum.

I jak teraz wskazania?
Pytam o fes itp ?

Niestety dla nas FES to nie droga do sprawdzenia autentyczności przebiegu. Będą się zgadzać jak dobrze zrobił.

FES/MES ogólnie potrafi się rozjeżdżać. Fiat Albea, w rodzinie od nowości. Na zegarze blisko 110 tys., MES wskazuje niecałe 103. Dobrze, że nie w drugą stronę :D

Amortyzatory
Powrót