[159] FiatECUScan

• Autor wątku Autor wątku Mareczek1122
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Mareczek1122

Guest
Witam

Zakupiłem kabelek od Viaken oraz przejściówkę na wersji demonstracyjnej wszystko śmiga tzn łączy sie tylko z silnikiem i tutaj mam pytanko bo mam dużo wersji programu z witaminką i niestety nie chce połączyć mi się z niczym innym jak silnik czy posiada ktoś wersję która dział czy pozostaje tylko wykupienie licencji na allegro za 210zł:(

Kupiłem ELM porostu chodzi mi o to czy można gdzieś znaleźć działający [h=2]FiatECUScan z witaminką:)[/h]

Aha , no to w wersji FeS nie pomoge , chociaz wczesniej też miałem po witamince i nie chcial mi się łączyć z przeglądem , air bag itp tylko z silnikiem bylo połączenia.... , po wykasowaniu tej witaminki i zarejestrowaniu wersji wszstko teraz smiga ladnie , przynajmniej u mnie.

Ja mam nieco inny problem. FES łączy się z samochodem, pokazuje i kasuje błędy, ale nie wyświetla żadnych parametrów z tej drugiej zakładki, typu przebieg, temperatura itp. Dodam, że w 147 ten sam program zainstalowany na tym samym komputerze i z tym samym kablem pokazywał wszystko co chciałem sprawdzić. Miał ktoś coś podobnego?

Może ma ktoś z okolic Tychów Katowic pełną wersje FES???

Gdzie??? bo na allegro jest licencja za 210 a kabelek za 130zł...

to z opisu aukcji

"Oferta zawiera
Interfejs , przewód obd2 , przewód usb

GRATIS!!! CD z programem FiatEcuScan PL 3.x i instrukcja po polsku "

a chmika sprawdzales?

Niestety następna wersja też nie pomogła dalej nie mogę się połączyć z poduszką czy ABS jak daję na skan to też wykrywa tylko moduł silnika...może ktoś pomóc?czy jedyne wyjście to kupić licencję?Może ktoś pomorze przy usunięciu sygnału pasów???z góry dzięki za pomoc:)

Kolego odezwij się na priva do mnie, mam dobrą wersję FES-a, może ona coś da radę zdziałać.

Sprawdziłem kolejną wersję i lipa dodam tylko że na 2.6 z chomik po podpięciu adaptera nr 1 działa mi ABS:) poza tym bez adaptera tylko silnik..gdy zrobię scan widzi tylko sterownik silnika nie mogę się połączyć z poduszką deską itp może ktoś mi powiedzieć gdzie może być problem???kabelek od Viaken Windows 7.....

Z góry dzięki za pomoc:)

Ale kupowałem od Viaken i mówiłem mu że pod FES oraz do Alfy 159 więc chyba z kabelkiem wszystko ok:)

Mam kabelek ELM oraz full wersję FiatECUScan 3.6.2. U mnie łączy się ze wszystkimi modułami i na ogół wskazania są poprawne, poza aktualnym przebiegiem... Tam pokazuje jakąś bzdurę ;]
Programik ogólnie OK, na pewno przydatna rzecz dla każdego użytkownika samochodu.

A czy jest jakiś inny program który poprawnie potrafi odczytać przebieg coś innego od FES?? bo w ASO podobno ich sprzętem są w stanie odczytać poprawnie.

Amortyzatory
Powrót