• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Fiat Coupe 20vt :D

O to chodziło, dzięki za wyjaśnienia. Jak będe w Warszawie na pewno dam znać bo chętnie obejże to cudo na żywo:D

To jak się pomyliłem to tym bardziej jestem zadowolony że fiacior jest mini ferrari :) Białą lancie to dobrze pamiętam a szczególnie strzał z wydechu w połowie dystansu :)

Tylko ze w 2008 bylo chyba sucho na lotnisku, a w 2009 padalo w sumie caly dzien. No ale w 2010, jesli bedzie zlot, to na pewno sie pojawie, wiec bedzie mozna po raz kolejny sprawdzic, co jest szybsze GTA czy 20vt ;].

No gratuluje.. i zapraszam do FCKP www.forum.fiatcoupe.pl

Autko ładne i szybkie.. choc mnie osobiscie 20V Turbo trochę rozczarowało osiągami seryjnymi.. spodziewałem się czegoś więcej jesli chodzi o wrażenia.. 6,5 do 100km/h, v-max 250km/h to niby nie tak źle.. ale mi brakowało mocy.. na co oczywiście zaradziłem.. :)

hmm ja sam bym zmienil na 20VT ale juz sie przyzwyczailem do 16VT-a brzmi ciekawie w koncu nazwano go "16zaworowym Pavarotii"...zycze powodzenia z fura:)

I jak tam Coupe się sprawuje? napisz coś jak tam wrażenia z jazdy

Kurcze, nie zauwazylem, ze pytales - sorki :o

Szczerze powiem, troche postala u mechaniora - kilka rzeczy bylo do zrobienia.
Ale odebralem i mowie: łał :D
Kazde przyspieszenie jest niesamowite - a to przeciez seria i nie chce na tym poprzestac :)
Ale to, co jeszcze bardziej zaskakuje to prowadzenie w zakretach - jak po szynach - gdzie tylko mozna szukam konca mozliwosci w zakrecie - tam, gdzie Alfa latalem np.: 100 km/h i juz bylo ciezko to Fiat przy tej predkosci w ogole nic sobie nie robi z zakretu ;]
Do tego trzeba jeszcze doliczyc dzwiek pieciocylindrowego silnika + blow off. Jak sie przyspiesza jest glosne wrrrrrrrr, a zmianie biegu towarzyszy glosne pssssss :D

Strasznie fajny samochod - nie lubie tylko podpuszczania na swiatlach, a zdarza sie to bardzo czesto :) Vektry, golfy i tym podobne olewam, ale jak sie trafic cos konkretniejszego to czemu nie :)

Ale narazie niestety stoi sobie Fiacik, bo pekl mi przewod z termostatu do bloku silnika i czekam az mi go listonosz przyniesie i znow bede "latac" Fiatem :)

I jeszcze fotki, ktore udalo mi sie narazie zrobic (troszke sie zdazyl przykurzyc od mycia, bo Warszawa to mego brodne miasto :mad: )

To nie wiem czego Marian tak biadoli non stop ze jego fiat jest obniżony a i tak się kiczowato prowadzi (gorzej niż jego Alfy) ;) może czas na remont zawiechy ;p
POZDRO i życzę wesołej bezawaryjnej jazdy FC ;)

hehe nie wiem jak Fiat ale AR ma male Cx:-D czy 164 czy 155 hehe ale ogolnie prowadzenie sie poprawilo bo zmienilem kapcie na szersze i dalem dystans 15mm
btw dzieki a zmieniales zaworek upustowy? zamierzasz cos w nim zmieniac?

a zmieniales zaworek upustowy? zamierzasz cos w nim zmieniac?

Zaworek byl zamontowany - nawet gdzie znalazlem jaki, ale teraz nie pamietam.

A w planach mam narazie caly wydech (byleby w miare cichy) + strojenie - mysle ze to moze dac jakies 240-250 km.
A pozniej, jak znow bedzie malo to pewnie wieksze turbo :) Ale to moze za rok - a kto wie, moze sprzedam Fiata i inne auto kupie :) Z cyferka "3" na poczatku mocy :)

Zapnij sobie chipa Novitecka i będziesz miał zupełnie inne auto.. bardzo poprawia się charakterystyka w stosunku do serii.. Seryjne sprężyny dla mnie osobiście są zbyt miękkie, ale to już kto co lubi.. Po kilku modyfikacjach to naprawdę super autko..

..a to moja zabaweczka :)

Fiat Coupe 20VT Limited Edition 340KM/420Nm

67.jpg

68.jpg

69.jpg

70.jpg

wywala z butow ta coupetka :) wyglad + osiagi robia robote !

Zawsze podobało mi się FC, gratuluję pięknego auta. Wiem, że zadam głupie pytanie, ale mógłbyś powiedzieć coś o spalaniu tego potworka? Bo po wakacjach mam zamiar zmienić autko i poważnie myślę nad FC tylko boję się, że moje uczniowskie zarobki nie wystarczą na benzynę, a gazu do tego nie założę.

Wiem, że zadam głupie pytanie, ale mógłbyś powiedzieć coś o spalaniu tego potworka?

Szczerze Ci powiem, ze nigdy nie sprawdzam, ile mi pali samochod :).
Tak mniej wiecej kolo 13-14 litrow w miescie mi pali, ale przy uzywaniu mocy. Nie jest jakosc tragicznie, jak na taka moc - nie bylem jeszcze nim w trasie - ale na 6 biegu ma jakies 2 tys. obrotow przy 100 km/h (przy 140 km/h - 3 tys.), wiec na trasie bedzie pewnie duzo bardziej oszczedny :)
Ale spalanie w takim samochodzie jest chyba najmniej istotna sprawa ;)

Dla porownania - moja 145 qv (2.0 t.s. ten 155 KM) palila mi w miescie jakies 11-12 litrow.

Wiem, że zadam głupie pytanie, ale mógłbyś powiedzieć coś o spalaniu tego potworka?
Ogólnie seria 20VT pali w trasie 7-9 litrów w zależności od dynamiki jazdy.. Po mieście 10-15 litrów.. Mój to pewnie koło 20l/100km średnio, ale używam go wyłącznie do produkowania adrenaliny.. ;) ..w trasie mi spalił 10l jadąc 120-180.

moze i tak jest:-D ale za bardzo mi sie nie chce wierzyc:-D jest moc jest i spalanie niewazne czy to Fiat czy Honda Crx...moja 16 pali 18-20 po miescie:-D

Fiaty Coupe 16VT też palą więcej niż 20VT.. cóż, nowsza generacja silnika..

Amortyzatory
Powrót