• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Fiat Coupe 20vt :D

mrksz87

Nowy
Auto
Megane GT220
Nie mam juz 145 qv, ale wroce do niej na pewno :).
Przyszedl teraz czas na 2 litry, 5 cylindrow i turbo :D , oczywiscie z wloskiej stajni ;).
220 km/5750 rpm, 310 Nm/2500 rpm, czarna skora, 6 biegow, odpalany guziorem, kola 16 (225/45/16).
Mam go niecaly miesiac, zrobilem moze z 500 km, ale wrazenia sa niesamowite - po przesiadce z mocnej 145, Coupe robi na mnie niesamowite wrazenie :).
Narazie nie wiem jeszcze, jak to po zakretach jezdzi, bo mam letnie opony, wiec jezdze na prawde tylko kiedy musze, a na sniegu nie bede szalec po zakretach ;].
Kilka zdjec z ogloszenia, bo sam jeszcze nie robilem, poniewaz pogoda na to nie pozwala.

piękny,
rzadko spotykany i mocno niedoceniany...

chciał bym poczuc tę moc

Ostatnią edycję dokonał moderator:
No konkretna maszyna ,miałem tą przyjemność tylko że dodatkowo LE :) pamiętam ten pierwszy raz strach się bać :D to po prostu zap........]:>

Pzdr

niezła rakieta :D szerokości

napisz coś więcej

Ostatnia edycja:
Jeden z bardzo niewielu samochodów z którym byłbym w stanie zdradzić Alfe:o Jeśli możesz opisz wrażenia i porównaj go ze 145. Przyśpieszenie, prowadzenie, dźwięk silnika i te wszystkie drobiazgi które składają sie na przyjemność z jazdy:P Zawsze podobały mi sie FC zwłaszcza w tej wersji silnikowej, ale nigdy nie miałem okazji takim jeździć:( Stąd moja prośba o podzielenie się wrażeniami:) Gratuluje zakupu!

Jeden z bardzo niewielu samochodów z którym byłbym w stanie zdradzić Alfe:o Jeśli możesz opisz wrażenia i porównaj go ze 145. Przyśpieszenie, prowadzenie, dźwięk silnika i te wszystkie drobiazgi które składają sie na przyjemność z jazdy:P Zawsze podobały mi sie FC zwłaszcza w tej wersji silnikowej, ale nigdy nie miałem okazji takim jeździć:( Stąd moja prośba o podzielenie się wrażeniami:) Gratuluje zakupu!

osiągi / przepaść do 145 włosy dęba stają !!! :Dto moje odczucia :) bez porównania :P 300hp ws / 220TB podobnie :dance3:

Pzdr

To prawda FC to auto było i jest mało doceniane na rynku ale właśnie takie auto mnie zawsze zachwycało. Super Fura i jeszcze lepszy silnik, zazdroszczę choć kolor nie bardzo pasuje do tego mini ferrari ;)

Super autko. Miałem Bravo HGT z tym silnikiem, więc wiem jaki to dźwięk dla ucha. A jeszcze z turbo...mmm....

Jeśli możesz opisz wrażenia i porównaj go ze 145. Przyśpieszenie, prowadzenie, dźwięk silnika i te wszystkie drobiazgi które składają sie na przyjemność z jazdy

Ciezko mi jeszcze porownac, bo w Kupecie mam jeszcze male probemy z zaplonem i zawiesza sie na obrotach (gaz w podloge, idzie do 4-5 rpm i jakby odcinki dostawal), ale jak zdarzy sie, ze idzie normalnie to moment nie uwagi przy ruszaniu z pod swiatel i w polowie drogi do nastepnych masz juz 150 na liczniku :) - trzeba strasznie sie pilnowac, bo nawet na 6 biegu od 100 na godzine Fiacik calkiem dobrze przyspiesza :).
Uklad kierowniczy jest podobny (krotki jak w 145 qv - 2 obroty od oporu do oporu), co strasznie mi sie podoba :). W zakretach ciezko powiedziec - raz ze zima i nie ma za bardzo jak tego sprawdzic, a dwa - w Alfie mialem opony 195 a we Fiacie mam 225. Generalnie na pewno jest bardziej sztywno:).
A dzwiek silnika - cudo ;]. A do tego, jak jedziesz spokojnie to jest w miare cicho, ale jak zaczynasz mocno przyspieszac robi sie dosc glosno :). No i mam blowoff ;] pssss :D

Zawsze podobały mi sie FC zwłaszcza w tej wersji silnikowej, ale nigdy nie miałem okazji takim jeździć
Jak bedziesz w Warszawie to daj znac, mozemy sie spotkac sam sie przekonasz o roznicach miedzy FC 20 vt a 145 qv :)

Super Fura i jeszcze lepszy silnik, zazdroszczę choć kolor nie bardzo pasuje do tego mini ferrari
Wszyscy znajomi mowia wlasnie, ze kolor sredni - ale mi sie podoba :P
Nawet jak pokazalem Ojcu ogloszenie, to mowi, ze ladny, ale ten kolor... :)

piekny samochodzik a zwłaszcza osiągi .Miałem okazje fc jezdzić tylko że silnikem 2.0 16v turbo nominalnie miała 190 kucy a po czip tuningu niecałe 260. Dała się rospedzić do 255 km/h. Wrarzenia z jazdy niom niecodziene

Gratuluje:) ale 16VT i tak sa szybsze:P

Przyjedź tym na jakis ogolnokrajowy zlot,jak taki bedzie.Właścicielom GTA znowu kopara opadnie:D (na 1/4)

ale 16VT i tak sa szybsze
Wiem :) - co prawda jak sie przy nich pogrzebie, ale to fakt - silnik jest bardziej rozwojowy - :). Ale mi zalezalo na dzwieku silnika (nie slyszalem co prawda 16vt, ale co 5 cylindrow to nie 4;)) i auto bedzie seryjne (ew. wydech + strojenie).

Przyjedź tym na jakis ogolnokrajowy zlot,jak taki bedzie.Właścicielom GTA znowu kopara opadnie (na 1/4)
W Czestochowie w 2009 bylem, wiec i na zlocie 2010 bede :) - chyba ze mnie nie wpuszcza Fiatem :). Ale z GTA bardzo chetnie stane na 1/4 :D

chętnie podjadę moim pancernikiem i zmierzę się z tobą na linii ale na.... dziurach

Już taki pojedynek był w Częstochowie i z tego co pamiętam to GTA dokopała Fiaciorowi z silniczkiem 20VT

To było 2008 roku Niebieska GTA gazownia z czarnym Fiaciorem brali sie i gazownia wygrała

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót