• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

No a ja wybrałbym czarne... ale ponieważ masz srebrne relingi i srebrne lusterka to jasne tworzą lepsza całość... Ale o gustach się nie dyskutuje... Jeden woli jasne drugi ciemne - i mówię o felgach [emoji6]
Natomiast relingi do 159 jakoś mi nie pasują...
Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka

Ostatnia edycja:
Przemalowanie lusterek i relingów to drobiazg w porównaniu do dobrego pomalowania felg :)
Sezon dopiero się zaczyna, tu i uwdzie jeszcze dorzuci się grafit :P

No to jak tak stawiasz sprawę to ja jestem zwolennikiem mniejszej ilości błysku (w 159 wystarcza klamki i grill) a połączenie czarnego/ciemnego grafitu z czerwonym - klasyka [emoji16] Ale każdy robi jak lubi.

Może to porównanie pomoże komuś jaki kolor brać pod uwagę przy wyborze felg :)

Z tego, co pokazałeś to zdecydowanie jasne. Te ciemne jakoś nie pasują do czerwonego lakieru. Poza tym ten ciemny kolor jest ZA CIEMNY. To jest czarny?!!

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka

To oryginalny lakier felg z Giulii, grafit
Pokaż załącznik 267961
Na tym zdjęciu ta felga wygląda zajebiście w tym kolorze.

Ale to jest 19" albo 20". Duże tarcze...

Sam nie wiem czemu, ale na wcześniejszym zdjęciu czerwonej 159 ta felga wyglądała po prostu biednie... Może po prostu nie pasuje ona do czerwonego lakieru?...

Wysłane z mojego motorola one vision przy użyciu Tapatalka

felgi to trzeba jednak na żywo oglądać..... ten grafit czy antracyt jest super :)

Tak, na żywo jednak inaczej to wygląda... Lepiej [emoji16]

Witam, Tomason 19" 8.5j et45 wejdzie do alfy 159? Dystans będzie potrzebny? Małe brembo305mm

Ostatnia edycja:
Witam, Tomason 19" 8.5j et45 wejdzie do alfy 159? Dystans będzie potrzebny? Małe brembo305mm
Wejdzie a dystans bedzie potrzebny :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

To mozna stwierdzic po przymiarce. Przy ET30 potrzeba pod duze Brembo 8mm minimum a tu masz małe a kwestia tez czy ramiona idą tak samo. Nie chce cie w błąd wprowadzić

Ok, a ET38 ,19"x8.5j? Proste ramiona od środka do obwodu, bez udziwnień. ? Tu na pewno będzie potrzeba dystansów?

Jedyna słuszna odpowiedź to - przymiarka. Jak ktos nie miał danej felgi na aucie to wróżbiarstwo.

Chcę kupić wieszak na koła jak na zdjęciu, żeby zrobić miejsce w piwnicy.
Ale tak pomyślałem sobie, że wszędzie piszą, że kół na felgach nie stawia się pionowo tylko poziomo.
Co o tym myślicie. Jak mają mi się odkształcić opony to wymyślę coś innego.
a0e80ed646e1bddb3a16c6b61052.jpg

Wczoraj na serwisie akcja. Pojechałem bo mają dobry sprzęt, a nie chciałem żeby mi brecha ktoś zakładał. Fachowcy - właściciel i 2 pracowników. Panowie nie wiedzieli co to śruba plywajaca i nie mogli przykręcić kół bo im się 5x108 nie zgrywało. Może na starych śrubach. Mówię jak na starych jak to jest 5x108 a Ori jest 5x110 i musi być pływająca. A skąd wiem? Przyśniło mi się j na kartonie nie pisze, a ja nie wiem jaki jest Ori rozstaw. Ale to tak nie wolno. Ja zrobiłem oczy i z.....em ich, że mają warsztat i nie mają pojecia. To jest śruba z tulejka nie pływająca. Mówię pływająca. Mówię że na 5x110 wejdzie 5x108 i 5x112. Skąd ja to wiem. No myślałe, że parskne. Tak nie wolno. Im się tu nie zgadza. Te śruby nie będą, są zle. 3 się wkręca i 2 już nie niech pan patrzy. Ja im ja się nie znam to wy prowadzicie serwis już lata. No tyle. Około półtorej godziny przykrecali 4 koła. Tak wiem, że crossik ale eibach już czeka ������

IMG_20200422_190017.jpg
IMG_20200422_185909.jpg
IMG_20200422_173512.jpg
IMG_20200422_133647.jpg
IMG_20200422_185315.jpg

Wczoraj na serwisie akcja. Pojechałem bo mają dobry sprzęt, a nie chciałem żeby mi brecha ktoś zakładał. Fachowcy - właściciel i 2 pracowników. Panowie nie wiedzieli co to śruba plywajaca i nie mogli przykręcić kół bo im się 5x108 nie zgrywało. Może na starych śrubach. Mówię jak na starych jak to jest 5x108 a Ori jest 5x110 i musi być pływająca. A skąd wiem? Przyśniło mi się j na kartonie nie pisze, a ja nie wiem jaki jest Ori rozstaw. Ale to tak nie wolno. Ja zrobiłem oczy i z.....em ich, że mają warsztat i nie mają pojecia. To jest śruba z tulejka nie pływająca. Mówię pływająca. Mówię że na 5x110 wejdzie 5x108 i 5x112. Skąd ja to wiem. No myślałe, że parskne. Tak nie wolno. Im się tu nie zgadza. Te śruby nie będą, są zle. 3 się wkręca i 2 już nie niech pan patrzy. Ja im ja się nie znam to wy prowadzicie serwis już lata. No tyle. Około półtorej godziny przykrecali 4 koła. Tak wiem, że crossik ale eibach już czeka ���
Co by ci gwintów w piaście nie pozrywali . Krzywo wkręci i nietrudno się pozbyć gwintu . Warsztat po uju . Jakbyś pokazał mu adapter zmieniający rozstaw to by opowiadał znajomym ,że miał klienta z przyszłości .

Nie wiem co porobili. Mam nadzieję że nic nie uszkodzili. Wziąłem paragon nawet bo kurde az się przestraszyłem. Wkręcali niby małym kluczem recznie. Później dokręcił udarem i na koniec poprosiłem o dokręcenie dynamometrycznym bo widzialem, że mają. Ale straszna masakra

Zajebiste felgi i w ogóle cała Bella...[emoji106]

Amortyzatory
Powrót