Różnica jest, ale jej nie odczujesz, naprawdę setne części sekundy. Z tego względu producenci supersamochodów nie przejmują się tym tylko, wręcz dają nawet i 20 cali na tyły. Choć mimo wszystko walczą o każdą dziesiątą część sekundy.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A co obawiasz się, że przez zmianę wielkości koła rycerz ortalionu w gulfie 3jce cię wyprzedzi na światłach? ;dMoże ten temat był już gdzieś poruszany, ale czy przy przesiadce z 17 na 18 dałoby się odczuć jakąkolwiek różnicę w przyspieszaniu?
Różnica jest, ale jej nie odczujesz, naprawdę setne części sekundy. Z tego względu producenci supersamochodów nie przejmują się tym tylko, wręcz dają nawet i 20 cali na tyły. Choć mimo wszystko walczą o każdą dziesiątą część sekundy.
Z tym, że w supersamochodach te felgi często są wykonywane z innych stopów i jednak są lżejsze od "cywilnych" felg w tym samym rozmiarze
Ale różnicy w TBi nie poczujesz![]()
Komuś się podobały felgi chłopaka od "plastikowych Brembo " . Są za śmieszną kasę . Mi się nie podobają no ale kto co lubi : https://www.olx.pl/oferta/felgi-aluminiowe-5x112-18-CID5-IDlJ5Gq.html
Do seryjnego zawiasu czy nawet Eibacha moim zdaniem TAK. Masz pewność że z "normalną "oponą wejdzie i wszystko będzie grało. Można się bawić i w 10" ale potem trzeba kombinować i liczyć wszystko. Nie chcesz szaleć to kupujesz 8,5" i spokój.Czyli wnioskujac najlepiej wziac np felgi 19" 8.5 szerokie z et powiedzmy 35 i regulowac sobie dystansami zeby kolo ladnie sie zeszlo z nadkolami![]()
To zależy od różnicy mas całych kół i szybko szerokości opon ale moim zdaniem przy przesiadce "o jeden rozmiar" - niezauważalne. Jak przesiadłem się z 205/60/16 na 245/35/19 to coś tam czuć w zbieraniu się auta i w spalaniuMoże ten temat był już gdzieś poruszany, ale czy przy przesiadce z 17 na 18 dałoby się odczuć jakąkolwiek różnicę w przyspieszaniu?
To ile ty masz kucy że przy takiej masie gubisz trakcję? Ja nie wiem co to dynamika przy 1,9 . No chyba że koło mnie stoi na światłach RS albo MkaJa liczę ze na 19 przestanie mi gubić trakcję bo na 17 szczególnie w deszcz to czasem ciężko dynamicznie ruszyć.
W 2.4 JTDm przy dynamicznym ruszaniu na deszczu to na 18" czasem na trójce zdarzy się jeszcze gubić trakcję![]()
Felga 17" w 159 chocby była najpiekniejsza na swiecie to nie bedzie robiła roboty, bo jest zwyczajnie za mała.. 18" to minimum, a naprawde ładnie to tylko 19-20", choc przy 20" to juz profil opony nie na nasze drogi troszkę..![]()
Nie, opona jest w rozmiarze dedykowanym do tego modelu. Czy felgi to oryginał AR, czy może coś innego, bo to one mogą być jedną z przyczyn.U mnie na 18' jest strasznie sztywna(jeśli chodzi o nierówności w jezdni) ale czasami dobija mi do nadkoli...czego może być wina opony 235/45
Nie, opona jest w rozmiarze dedykowanym do tego modelu. Czy felgi to oryginał AR, czy może coś innego, bo to one mogą być jedną z przyczyn.
Pozdrawiam.
- Rafał