• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Żeby robić taki naciąg, a efekt był właściwy to niestety ale eibach to za mało...
Popatrz na GT Łukasza Mazurkiewicza, tam jest naciąg, ale jest i konkretną gleba.
Albo coś krótszego, np Apex, albo gwint i to jest optymalne rozwiązanie.
Pozdrawiam.
Rafał

Żeby robić taki naciąg, a efekt był właściwy to niestety ale eibach to za mało...
Popatrz na GT Łukasza Mazurkiewicza, tam jest naciąg, ale jest i konkretną gleba.
Albo coś krótszego, np Apex, albo gwint i to jest optymalne rozwiązanie.
Pozdrawiam.
Rafał
Proxim u siebie na przodzie ma 235/35 przy feldze 9,5 na eibachu i dobrze wygląda. Ja i tak myślę o gwincie.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

308.jpg
proszę w wersji orginalnej 225/50/17
309.jpg

wersja na czarno:)
310.jpg

Napisane na Commodore C64..;)

Dzieki :)

Witam. Mógłby mi ktoś pomóc z kolorem felg do mojej alfy. Wzór rondell rod 0049. Kolor grigio vesuvio. Jasne mi sie chyba znudziły, poza tym brembo mało widoczne spod jasnych. Mile widziana jakaś wizualizacja. Pozdrawiam

Załączniki

• WP_20161105_14_09_36_Pro.jpg
    WP_20161105_14_09_36_Pro.jpg
    100.4 KB · Wyświetleń: 39
Witam. Mógłby mi ktoś pomóc z kolorem felg do mojej alfy. Wzór rondell rod 0049. Kolor grigio vesuvio. Jasne mi sie chyba znudziły, poza tym brembo mało widoczne spod jasnych. Mile widziana jakaś wizualizacja. Pozdrawiam

Zostawiłbym jak są, ewentualnie chrome shadow :)

Panowie czy te felgi beda pasowały do Alfy 159 albo może ktoś takie zakładał do 159tki właściwie nawet niewiem jak to się bedzie prezentowało

http://allegro.pl/felgi-aluminiowe-18-astra-zafira-alfa-romeo-croma-i6638732077.html#thumb/5

Odpusc. Nie bedzie to wygladalo.
Duzo lepiej poprzednie toory by pasowaly.

A moze takie cos:

http://allegro.pl/kola-felgi-18-alfa-romeo-gulietta-159-ti-brera-i6632414626.html#thumb/1

- - - Updated - - -

Chrome shadow tylko proszek? Czy pod pistolet tez jest?

Zostaw jak jest.
Ciemny kolor je oszpeci.

Witam. Chciałbym założyć na lato 18". Myślałem nad 18 z Opla Astry OPC "gwiazdy" 5x110 szerokość 7.5 i ET 37. Wejdą te cuda do 159 na małe brembo?

Z czystej ciekawości bo 18 nie planuje. Na małe brembo wchodzi fabryczna 16, w takim przypadku nie da rady oplowska 18 ?

pytanie nie było o minimalną średnice, a o to czy zacisk Brembo nie będzie przeszkadzał przy feldze z Opla, a Astra H OPC miała zwykłe zaciski pływające które są wąskie...

pytanie nie było o minimalną średnice, a o to czy zacisk Brembo nie będzie przeszkadzał przy feldze z Opla, a Astra H OPC miała zwykłe zaciski pływające które są wąskie...

No tak ale to chyba zależy od ET felgi gdzie w Alfie jest około 34-35 w oryginalnych (z tego co pamiętam) a tu mamy ET 37, czy nie wystarczy ewentualnie zastosować dystansu ? W Alfie 159 przed liftem nie stosowano małego Brembo tylko normalny zacisk jedno tłoczkowy, czy w takim przypadku zmieniano także wymiary felg do wersji po lifcie ? Czy po prostu zaciski nie różniły się aż tak wymiarami ?
Dywaguję czysto z ciekawości, jeśli pierdziele głupoty to śmiało poprawcie mój tok myślenia.

No tak ale to chyba zależy od ET felgi gdzie w Alfie jest około 34-35 w oryginalnych (z tego co pamiętam) a tu mamy ET 37, czy nie wystarczy ewentualnie zastosować dystansu ? W Alfie 159 przed liftem nie stosowano małego Brembo tylko normalny zacisk jedno tłoczkowy, czy w takim przypadku zmieniano także wymiary felg do wersji po lifcie ? Czy po prostu zaciski nie różniły się aż tak wymiarami ?
Dywaguję czysto z ciekawości, jeśli pierdziele głupoty to śmiało poprawcie mój tok myślenia.
ET felgi to nie wszystko. Istotne jest ukształtowanie ramion. Z dystansem felga z Opla na pewno wejdzie, ale chodziło raczej o to czy wejdzie bez niego.
Brembo było montowane w 159 od początku produkcji, tyle że w wersji 2.4. Małe Brembo weszło dopiero wraz z liftingiem, czyli 2007r.
Tak się składa, że każda ori felga 16" wejdzie na małe Brembo.
Zmian w ukształtowaniu ramion po wprowadzeniu małych zacisków Brembo nie było, ale sukcesywnie pojawiały się nowe modele felg.
Pozdrawiam.
Rafał

Amortyzatory
Powrót