• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

chyba mnie namówiłeś ;)

może dam rady ogarnać temat i tak ja pomalować.

Teraz malowałem całe moto na czarno czerwony a tak wygladjaą felgi : Pokaż załącznik 67509Pokaż załącznik 67510

Więc może temte też mi sie uda jakos ładnie pomalować

Sprejem czy oddawałeś do lakierni proszkowej fele za zdjęć? W swojej mam takie jak: http://allegro.pl/alfa-romeo-159-brera-spider-166-18-cali-5x110-i2588037885.html i kwalifikują się do renowacji (są porysowane w kilku miejscach i do stanu lakieru mam zastrzeżenia). Zasięgłem języka u jednego z gości i zaśpiewał sobie za lakierowanie na srebrno 500 zeta/kpl? Jest to dużo, mało czy normalnie (fele nie są bardzo zniszczone)? Zastanawiam się też czy przypadkiem nie zrobić dwukolorowych macie jeszcze jakieś propozycje oprócz takiej: http://allegro.pl/oryginal-alfa-romeo-159-brera-spider-18-raty-i2566040957.html ? Kolor nadwozia - bordowy.
Co do prowadzenia i zachowania na drodze: jeśli droga jest równa i kręta :) to 18" sprawdzają się rewelacyjnie natomiast w koleinach trzeba mocno trzymać kierownicę :(.
Kapcie: przód Pirelli P Zero Nero 235/45/18 tył Michelin Primacy HP 235/45/18.

sprejem ? heh sprejem to możesz płot pomalować a nie felgi :) Felgi sa pomalowane na "mokro" a nie proszkowo. Nie wiem jak proszkowo mógłbyś zrobić taki czerwony pasek. Czerwień jest z BMW M3 a czarny to najczystszy czarny z którego w mieszalniach używają jako bazy do dobierania. A na to lakier bezbarwny. Czyli taka sama technika jak lakierowanie samochodów.

Załączniki

• 2621176939.jpg
    2621176939.jpg
    133.3 KB · Wyświetleń: 525
  • 2621176939_1.jpg
    2621176939_1.jpg
    138.4 KB · Wyświetleń: 2,788
  • 2621176939_2.jpg
    2621176939_2.jpg
    137.6 KB · Wyświetleń: 1,045
hmm no wyglada to całkiem dobrze

hmm no wyglada to całkiem dobrze

Pampiku - przemyśl sobie to jeszcze bo choć o gustach się ponoć nie dyskutuje - tu mamy do czynienia z prawdziwym estetycznym dramatem. Jeśli masz w alternatywie jakieś inne wzory felg wrzuć tu lub na priv ich fotki i swojej belli a ja (z wrodzonej uprzejmości) porobię przeszczepy cobyś miał szerszy pogląd w temacie.
Odkąd Misiu (pozdrawiam ) kupił sobie felgi i jest z nich zadowolony nie mam tu nic do roboty...;)

mis to kupil juz chyba z 10 kompletow felg:).Odnosnie bialych felg na 159 to powiem tylko ze to DRAMAT,a napewno juz to co widac powyzej

Pampiku - przemyśl sobie to jeszcze bo choć o gustach się ponoć nie dyskutuje - tu mamy do czynienia z prawdziwym estetycznym dramatem. Jeśli masz w alternatywie jakieś inne wzory felg wrzuć tu lub na priv ich fotki i swojej belli a ja (z wrodzonej uprzejmości) porobię przeszczepy cobyś miał szerszy pogląd w temacie.
Odkąd Misiu (pozdrawiam ) kupił sobie felgi i jest z nich zadowolony nie mam tu nic do roboty...;)

no jestem nadal zadowolony:)coraz bardziej:)rowniez pozdrawiam,ale mysle ,ze jeszcze nie raz sie do ciebie usmiechne:)

mi też jakis "chochlik" coś pomieszał i nic nie widać :)

- - - Updated - - -

Felgi ze zdjęcia, to nie te same co na aukcji.
Te z aukcji mam na lato 18'', a ze zdjęcia mam na zimę 16''.

te co są na aucie i na zdjęciu to takich mam 2 komplety na zimę i na lato. Z tym że na lato chce zmienić na 18 ( i jeden komplet 16 mam di sprzedania) i w linku który podałem jest wzór na którym by mi zależało :)

mis to kupil juz chyba z 10 kompletow felg:).Odnosnie bialych felg na 159 to powiem tylko ze to DRAMAT,a napewno juz to co widac powyzej

jak bede mial kiedys chwile to wrzuce fotki wiekszosci felg ktore mialem w 156.zona nawet taki prezencik mi kiedys zrobila:)

Załączniki

• DSC02566.JPG
    DSC02566.JPG
    63.5 KB · Wyświetleń: 225
  • DSC02568.JPG
    DSC02568.JPG
    46.8 KB · Wyświetleń: 298
Nie pozostaje nic jak pogratulowac wspaniałej żony :)

Pierwsze wypas :) ale ciężko takie telgi dostac ... szukałem juz na zagranicznych aukcjonerach i tez kicha. Te drugie mógłbym sobie jakiś pomalowac tylko jeszcze nie wiem jak. I te ostatnie też wyglądają dobrze.

Amortyzatory
Powrót