• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[159] Felgi, koła do 159 Brera - temat ogólny

Novitec- firma, o której nie trzeba nikomu chyba mówić ;). Na alledrogo ostatnio ładne szprychowe felgi 19" Novitec poszły za 2250zł jeśli dobrze pamiętam. Teraz wróciły za 2500zł.

ej drift-r pokaż te 19" Novitec ? nie widziałem żadnych na allegro..

EDIT: w sumie nie musisz ;P wlazłem na allegro.. rzeczywiście dwa komplety moich Novitec N8 są na allegro :P tyle że jedne do 159 a drugie do 145/146 :P a jakby były 19" 5x98 :P to chyba bym się zadłużył żeby je kupić :P mam już 18" to i 19" na specjalne okazje by się znalazły..

Ostatnia edycja:
A jezdzi ktos na 215 50 17 w 159?jak to wyglada,okm czy nie bardzo?

Tak wyglądają felgi z AluCenter, na mojej Belli wyglądają pięknie, jak będę miała inne fotki to dodam, moim zdaniem za taką cenę felgi są bardzo dobrej jakości. :)
WP_000270.jpg

Jakość/wytrzymałość wyjdzie w praniu. Opony do najniższych nie należą więc felgi będą mniej narażone na uszkodzenia.

Witam
ja obecnie mam 18 z Giulietty QV i wygląda całkiem niezle.
Ale jak tylko mi sie trafi kpl 19 z Ti to z miejsca zmieniam:)
2012-06-17-117.jpg

a te 18 po malowaniu to gdzie?:)te geste szpryszki:)
Swiat jest maly:)

Ni nie pislem o tych ktore niedawno kupiles:)

Tak wyglądają felgi z AluCenter, na mojej Belli wyglądają pięknie, jak będę miała inne fotki to dodam, moim zdaniem za taką cenę felgi są bardzo dobrej jakości. :)
Pokaż załącznik 59631

ocenisz po sezonie/dwuch.Nowe zawsze wygladaja dobrze ale nie wroze im zbyt dlugiego tak dobrego wygladu.Pozyjemy zobaczymy.Oczywiscie zycze jak najlepiej:).Ocenie jak wygladaja na aucie bo tu srednio mi sie podobaja.Zwlaszcza ten czerwony ring

- - - Updated - - -

Witam
ja obecnie mam 18 z Giulietty QV i wygląda całkiem niezle.
Ale jak tylko mi sie trafi kpl 19 z Ti to z miejsca zmieniam:)
Pokaż załącznik 59632

na Julce fajnie ta felga wyglada tu juz o wiele gorzej

Panowie a co myslicie o oponach goodyear ale wielosezonowe,tylko na lato beda uzywane,macie jakies doswiadczenia?

Rozmawialem z wlascicielem tych pierwszych 5cio ramiennych. Kolega (takze z forum) powiedzial ze sa to oryginalne felgi AR tylko Made in Poland, ET 41.

Mam trzy pytania dot. nieoryginalnych "alfowskich"felg:

1,Jest pewien uznany producent,który do Giulietty dedykuje felgi o rozmiarze 8,5x18"/5x110/65,1 z ET 30.
Skoro felgi z Giulietty często są "pożyczane" do 159 to czy to ET30 nie jest za małe? Ponoć dla 159 ET jest właściwe w zakresie 35 - 41mm.

2,Jeśli owe ET 30 uznacie za absolutnie niewłaściwe dla 159 ( zaciski standardowe ), to który wariant awaryjny będzie najlepszy:8,5x18"/5x108/65,1/ET 40 czy to samo ale rozstaw 5x112 ?

3,Czy w przyp.felg patrz.pkt.2 będą konieczne tzw. śruby pływające a ich zastosowanie w jakimś stopniu narusza kwestię bezpieczeństwa?

Amortyzatory
Powrót