[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
tak - z tą myślą kupione! to fabryczne OE kółka!

tak - z tą myślą kupione! to fabryczne OE kółka!
Ok dzieki chcialem inne fele ale kurde pod zaciski brembo nie jest tak latwo cos sensownego dostac... Niby na stronie jak siekonfiguruje felgi pod auto pasuje a jak sie dzwoni do sprzedawcy i sprawdza dokladnie to juz nie za bardzo...
Takze chyba zdecyduje sie na OE.

super wyglądają

Robią wrażenie :) mam małe pytanie, wraz z nadejściem wiosny marzy mi się pomalować zaciski..przy kolorze Rosso i srebrnych felgach czerwony kolor zginie...myślałem o żółtym ale jestem ciekawy Waszego zdania.

Właśnie o czymś takim myślałem. A może ktoś z forumowiczów ma Julke Rosso z czerwonymi zaciskami i miałby możliwość wrzucić zdjęcie ?

Ja też chcę zrobić malowanie zacisków na czerwono, ale przyszła mi jeszcze jedna myśl, żeby zrobić na zaciskach biały stylizowany napis Alfa Romeo. Trzeba by wykombinować jakiś szablon...

Koledzy, a czy ktoś ma doświadczenie ze sprowadzaniem felg z Włoch? Chodzi mi dokładnie o oferty felg z włoskiego ebay. Jest tam np. taki użytkownik cittagomme, który część felg ma jak pisze oryginalnych, część innych producentów. Druga rzecz na wielu jego aukcjach jako producent widnieje firma Esseruote, spotkał się ktoś z czymś takim? Bo na googlach prawie żadnych informacji.
Taka aukcja np. mnie interesuje:
https://www.ebay.com/itm/Cerchi-in-...737843?hash=item58952ae2f3:g:iG4AAOSwsBtZ6NKs

Słuchajcie - szybkie pytanie, bo chciałbym się upewnić, że ten rozmiar podejdzie.

Samchód: Giulietta 1.4, bez dużych brembo. Felgi w rozmiarze 18", szerokość 8", ET35, rozstaw 5x110, otwór centrujący 65,1[mm], do tego opony w rozmiarze 225/40/R18.

Czy to będzie 'zamienne' do stockowych 16"?

dla pamięci - moja propozycja na zimę

18" z Giuli 4x9" ET34 z oponami 225/40/18

[MENTION=38097]prezes01[/MENTION], dwa pytanka:
1.czy wszystkie 4 felgi na zdjeciu to 9" czy przod 8" a tyl 9"?
2.czy stosowales jakies dystanse?

pytam, bo zakladam 18" podkowy ze 159 do Giulietty (opony ori rozmiar do G), ale te podkowy maja 8" szerokosci ET41, podczas gdy ori felga w Giulietcie ma 7.5" ET41. Chialbym miec pewnosc ze nie bedzie niespodzianek albo za wczasu np zaopatrzyc sie w jakis dystans I dluzsze sruby.

Aha, I jeszcze jedno pytanko, w 159 otowry w felgach sa na sruby M14 a w Giuliettach na M12, nie wykrecalem jeszcze srub zeby sprawdzic jaki jest leb w Giulietcie, ale moze z wlasnego doswiadczenia (bo montowales kiedys felgi 19" ti do G) powiesz czy jest jakikolwiek problem I trzeba kupic inne sruby?

dzieki, a pytajac z ciekawosci (rowniez kogos z forum temat moze interesowac) o te felgi z Giuli, mozesz odpowiedziec?

dzieki, a pytajac z ciekawosci (rowniez kogos z forum temat moze interesowac) o te felgi z Giuli, mozesz odpowiedziec?

dla tych których może to interesować odpowiedziałem kilka miesięcy temu, co z resztą "zacytowałeś"...

- - - Updated - - -

czytać, czytać i jeszcze raz czytać - nie tylko oglądać

dla tych których może to interesować odpowiedziałem kilka miesięcy temu, co z resztą "zacytowałeś"...

- - - Updated - - -

czytać, czytać i jeszcze raz czytać - nie tylko oglądać
troche mi glupio :) ale ciagle nie napisales na dystansie montowales, a nie chce zgadywac (no chyba ze znowu cos przegapilem...).

troche mi glupio :) ale ciagle nie napisales na dystansie montowales, a nie chce zgadywac (no chyba ze znowu cos przegapilem...).

człowieku... cały zestaw ze zdjęcia jest dokładnie opisany

zielona strzałka opisana jako "2" wyraźnie pokazuje jednolity parametr ET=34, a nie ET=34+15, czy np ET=34+3 itp po dołożeniu dystansów, a jakby były dystanse to by to było wyraźnie zaznaczone.

Właśnie o czymś takim myślałem. A może ktoś z forumowiczów ma Julke Rosso z czerwonymi zaciskami i miałby możliwość wrzucić zdjęcie ?

WP_20180312_15_52_49_Pro_LI.jpgWP_20180312_15_53_28_Pro_LI.jpgWP_20180312_15_53_11_Pro_LI.jpg

Jak dla mnie - zaciski całkiem ładnie komponują się z kolorem auta.
Nawet nie myśl o żółtych - wyjdzie koszmarek kolorystyczny ! :D

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót