[Giulietta] Felgi do Giulietty

• Autor wątku Autor wątku Marcin_1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Info od felgi.pl 16 ok ale nie dla układu hamulcowego Brembo. Brembo zaczyna swoją zabawę od 17" tylko i wyłącznie... Wolfrace prezentuje się zacnie :D

To było wiadomo już wcześniej - problem, że nie każda 17" wejdzie... Generalnie większość zaleca oryginalne fele albo przymiarkę na miejscu.

Czy ktoś zakładał na wzmocnione zaciski felgi 17" 7,5J ale z ET35 zamiast zalecanego ET41 - nie obcierają o błotnik?

A co to za felgi, bo moze juz sie gdzies natknąłem na julkę z tym modelem w necie.

Ja chciałem kupić ET35 i zarówno w jakimś sklepie internetowym, jak i bezpośrednio u producenta napisali, że nie zmieszczą się zaciski.

No właśnie też dostałem takie info, ale ET nijak się ma do średnicy wewnętrznej felgi, bo decyduje tylko o głębokości osadzenia felgi

No właśnie - jeśli felga jest osadzona bliżej osi pojazdu, to zostaje mniej miejsca na zaciski właśnie - tak to przynajmniej zrozumiałem.

Tylko że przy fabrycznym ET równym 41mm włąsnie felga jest schowana głebiej w nadkole czyli tego miejsca powinno być jeszcze mniej...

Tu wiecej zalezy od konkretnej felgi ni od tego ET. Czasem wygląd determinuje pewna konstrukcje, grubość ramion i ET tu ci nie pomoże. Jesli chodzi np o felgi anzio vision 17 cali, to znalazłem w sieci zdjecia Giulietty QV na tych felga z oponami zimowymi, a jak wczesniej pamietam to ktos pisał, ze ma opowiedz od producenta czy dystrybutora, ze nie wejdą na powiększony zacisk.

Witam, w alfie na seryjnych 18 zimą jeździ się bardzo niekomfortowo czy ktoś z was zakładał 17 calowe koło do wersji z większymi hamulcami? Znalazłem takie felgi http://allegro.pl/prorace1-2-alfa-romeo-giulietta-hamulce-brembo-i2626094265.html Team Dynamics Pro Race 1.2 na portalu aukcyjnym. Znalazłem również informacje, że na takich kołach wyszłoSubaru Impreza Sti Cosworth co może przypuszczalnie świadczyć o dobrej jakości wykonania. Proszę o cenne uwagi użytkowników Giuliett'y z kołami 17'

17" pasują "w obwodzie", różnie może być z odpowiednią ilością miejsca na zacisk, skoro w aukcji wyraźnie zaznaczają, że Brembo się mieszczą, to nie powinno być problemu. ładne są :).

Własnie sprawdziłem fizycznie wymiary oryginalnej felgi montowanej na zwiększone zaciski i wyniki obalają to co jest zalecane w instrukcji. ET tej felgi wynosi 35mm (zamiast zalecanego 41mm). Jesli ktoś założy felgę z zalecanym ET41 to będzie ona obcierać o czoło zwiększonego zacisku

Felgi zamówione :) w wykończeniu białym pod kolor do mojej alfy. Sprzedawca zapewniał, że jest to felga wykonana głównie pod giuliette z hamulcami brembo.

Załączniki

• PR12white.jpg
    PR12white.jpg
    31.9 KB · Wyświetleń: 487
Szczerze bedzie to wyglądać fatalnie. Bialy na białym, jeszcze jak odcień felgi sie bedzie różnił od lakieru, juz nie mowie o brudzie, plus ksztal/wzór takiej felgi, dobrze wygladaja minimum w 18" a najlepiej przy 19". Twoje 17 optycznie beda wyglądać na 16 albo i gorzej. No ale kazdy ma swój gust zabronić ci nie zabronie, tym bardziej jesli jestes świadomy podjętej decyzji. Widziałem qv w białym kolorze z białymi felgami 17 momo Thunder i kiepsko sie prezentowała a tu jescze ten rant. No nic, nie chce Ci psuć planow ale tak szczerze wyrazić opinie, nie odbieraj tego personalnie zrób jak uwazasz szat nie bede rozdzierac najwazniejsze abyś byl zadowolony.

- - - Updated - - -
Tu fotki, ktore znalazłem w necie.Anzio Vision tu felga optycznie moze wyglądać na wiecej niz 17 " wlasnie przez kształt, nie jest zabudowana/masywna a ramiona sięgają aż do krawędzi nie ma widocznego szerszego rantu.

4_183.jpg
5_207.jpg
8_799.jpg

Ostatnia edycja:
Białe na białym wcale źle nie musi wyglądać. Mnie się podoba poniższy przykład:

Mam nadzieję, że pokażesz efekt końcowy.

Załączniki

• foto1gul.jpg
    foto1gul.jpg
    81.3 KB · Wyświetleń: 1,488
Ostatnia edycja:
no rzeczywiscie nie wyglada na to zle na zdj powyzej ale to 18". Tak jak wczesniej ktos mowil jesli jest rant a ramiona nie dochodza do konca optycznie zmniejsza to felge, wiec moze wygladac na za mala, z kolei bialy kolor troszke optycznie powieksza :) w poprzednim czarnym samochodzie mialem przemalowane na bialo Ronale R39 - imo piekna felga, niestety do julki nie ma chyba odpowiedniego rozstawu i ET :( (http://www.carshine.com.au/Wheels/Wheels - RONAL - R39.jpg) pomimo ze byly 16" wygladaly na wieksze

anyway wrzuc zdj jak zalozysz, zobaczymy :)

Amortyzatory
Powrót