Felgi do Alfy GT

Zakładaj 19-ki w takim razie ;)
na 19ste nie zrobie takiego spasu :/

- - - Updated - - -

i niestety ale za duże koło do GT , już były przymiarki :(

- - - Updated - - -

10 cali wejdzie bez negatywu 10,5 ciezko i bedzie rzeźba;d
E tam rzeźba :D u ciebie siedzi 9.75 a jeszcze jest miejsca a miejsca :P

- - - Updated - - -

10 cali wejdzie bez negatywu 10,5 ciezko i bedzie rzeźba;d
E tam rzeźba :D u ciebie siedzi 9.75 a jeszcze jest miejsca a miejsca :P

na 19ste nie zrobie takiego spasu :/

- - - Updated - - -

i niestety ale za duże koło do GT , już były przymiarki :(

- - - Updated - - -
No niewiem czy za duze ;P

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Jak zrobisz glebę i chcesz to ładnie spasować to za duże :/ poza tym profil musiałby być z 35 minimum :D a chce też zeby ładnie naciąg było widać :D

Mam w swej Belli GT felgi 17 typu telefony w kolorze srebrnym.
Z kolei kolor karoserii jest grafitowy.

W ramach kosmetyki i estetyki przychodzi mi na myśl polerowanie tych felg.

A jeśli malowanie felg, to jakie kolory proponujecie?

Jak jedna osoba mówi, żeś pijany, to możesz zignorować, ale jak dwie tak mówią, to weź to pod rozwagę:)

Mądrość narodów...

Koledzy.Mam możliwość wymiany moich 16 na 17.Troszkę poczytałem w sieci, no i wnioski sa takie,że raczej więcej stracę niż zyskam (gorszy komfort, zużycie zawiasów, walka z koleinami,obniżenie osiągów, zużycie paliwa, większa głośność itp).Czy ktoś po przesiadcce z 16 na 17 zauważył dużą róznicę na minus, czy jest to trochę wyolbrzymione?

Podobno jeszcze przy 17 calach czasem odpadają kola, dlatego zdecydowałem się na 18" bo mówi się, że większe felgi niż 17" z tymi problemami się nie borykają.

Skąd takie wnioski wyciągnąłeś? Jakby się bzdurne nie wydawały to ciekaw jestem ich podstaw.

Wpisz w wyszukiwarce "felgi 16 czy 17". Jest masa artykułów i odnosników do for różnych marek , które jednoznacznie piszą o tych różnicach.Zapytałem w tym temacie, gdyż jestem ciekaw opini ludzi, którzy rzeczywiście mogą mieć porównanie między 16 a 17 akurat w alfie GT.

Koledzy.Mam możliwość wymiany moich 16 na 17.Troszkę poczytałem w sieci, no i wnioski sa takie,że raczej więcej stracę niż zyskam (gorszy komfort, zużycie zawiasów, walka z koleinami,obniżenie osiągów, zużycie paliwa, większa głośność itp).Czy ktoś po przesiadcce z 16 na 17 zauważył dużą róznicę na minus, czy jest to trochę wyolbrzymione?
Ja się przesiadłem z 16 na 18, i różnice są dużo mniejsze niż się spodziewałem :)

gorszy komfort - różnica jest, ale moim zdaniem niewielka.
zużycie zawiasów - trudno mi cokolwiek sensownego w tym temacie powiedzieć. Praktycznie od razu po zmianie na 18 zawias zaczął mi skrzypieć, ale myślę, że podobnie by było na 16.
walka z koleinami - fakt, im szersze opony, tym koleiny bardziej odczuwalne. Dla mnie jednak nie ma mowy o żadnej walce.
obniżenie osiągów - nie wiem, nie mierzyłem, nie zauważyłem
zużycie paliwa - niektórzy mówili o wzroście spalania o litr a nawet 1,5. U mnie wychodzi dokładnie tak samo jak na 16.
większa głośność - raczej zależy od konkretnej opony, a nie od samego rozmiaru. Przynajmniej ja czegoś takiego nie zauważyłem.

Na plus 18"
- oczywiście wygląd
- lepsze prowadzenie w zakrętach

Ostatnia edycja:
w poprzedniej miałem 17 w tej 18, widzę różnicę jak rano schodzę do garażu :cool:

hehe a ja na 18 mniej w dziury wpadam niz na 17:))wieksze koło to w dziure nie wpada niz 17:))))))))))))))))))))))

- - - Updated - - -

kolego jak chcesz to zob.jak na 18 jest:))mam lepszy konfort niz w 156 na 17:)

Czyli, że jestem wariatem bo jeżdżę na oponach 225/40R18 XL

Też jestem takim wariatem i nie chce się leczyć. Sądzę też że to max jeśli chodzi o rozmiar i wygląd. A ten artykuł powinien rozwiać wszelkie wątpliwości myślących o zmianie, dobrze i przystępnie napisany.

Ja mam ładne 18-ki, myślę, że będą pasować do GT
496.jpg

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót