Felgi do 166

Marek co mówisz ze nie można jak można!
5x110 można bo to tylko 2mm róznicy względem 5x108
Trzeba tylko założyć śruby pływające!!
Każdy kto to ma sobie chwali i mówi że nie ma róznicy
Tylko ludzie co nigdy z tym nie mieli styczności negują niepotrzebnie!

Kolega pytał czy da się założyć. Nie da się nawet jakby było 0,5mm różnicy. Ale przecież jak byk napisałem że można zastosować śruby pływające które skompensują różnice!!!
A to że tego nie popieram to już moja sprawa. Nie polemizujmy tu nad tym. Równie dobrze można założyć na pływakach koła o różnicy większej niż 5mm i też się niby da. Nie ma znaczenia czy 2mm różnicy czy 5 alb więcej. Możesz zastosować adapter i założyć felgę na 4 albo 8 śrub i też się da. Ale idąc tym tropem można napisać że wszystko się da ............ Niech ma świadomość że nie jest to dedykowane rozwiązanie i wprowadza swego rodzaju odstępstwo od serii. A to czy tego użyje, jakie kupi itd to jest już osobna kwestia.

Tylko ludzie co nigdy z tym nie mieli styczności negują niepotrzebnie!
Albo mają odpowiednią wiedzę żeby się wypowiedzieć.

Zmiana mocowania koła to jedno z najbardziej odpowiedzialnych węzłów w aucie. Nie bagatelizowałbym tego tak bardzo. To nie założenie stożka.... Jak dobierze odpowiednie koła z odpowiednim otworem na piastę, odpowiednie śruby, zrobi to fachowo to jeszcze sprawa jest do przełknięcia ale nie chłop o tym wie. W necie jest od zatrzęsienia informacji o tym. Jest ogrom argumentów przeciw jak i za. Poczyta sobie i będzie mądrzejszy. Tak jak wspomniałem może napisać do Grzesia. On chyba właśnie ma.

Zdążyłem poczytać trochę na ten temat.
Znalazłem fajne felgi 5x110 aczkolwiek - kwestia bezpieczeństwa to dla mnie podstawa.
Koła - jak kolega napisał to jest ważniejsza rzecz w aucie.

Szukalem dalej 18" :)

PS: W koncu znalazlem AR 166 z seryjna gleba na zdjeciach z felgami 18" - nie wydaje sie wam, ze tyl jest ok, aczkolwiek z przodu wyglada troche jak jeep?

Znalazłem fajne felgi 5x110 aczkolwiek - kwestia bezpieczeństwa to dla mnie podstawa.
Koła - jak kolega napisał to jest ważniejsza rzecz w aucie.
Właśnie. Poczytaj neta i wyciągnij sobie "średnią krajową" z opinii :)

Jeżeli chodzi o te 18" to uważam że jak najbardziej na tak, nie ma się co zastanawiać :) problem jedynie jest we wzorze.... do 166 niestety niewiele pasuje.

Są kozackie ale czy do 166 to nie przesada? Bardziej pasuje do zglebionej wyścigówki. ale są kozackie :)

Mi się marzą takie - http://www.google.pl/imgres?imgurl=...l=pl&sa=X&rls=com.microsoft:*&tbm=isch&itbs=1

Na 3,4 i 5-tym zdjęciu ( tam gdzie czerwona skóra ) to są już chyba nawet 19"
Wiem, że szukałeś zdjęć na oryginalnym zawiasie ale mimo wszystko chciałem Wam pokazać ten wzór tej firmy.

LEON HARDIRITT - BUGEL 18"

152.jpg

153.jpg

154.jpg

155.jpg

156.jpg

Ostatnia edycja:
ta alfa była do sprzedania na autoscoucie :)
13tyś franków szwajcarskich sobie zyczył za nią :) wydech od silnika- CSC . Stan perfect :)
Sorki za off top :)

Kubicze masz jakieś fotki lepsze całego auta na tych 17 które masz na handelek?
Widziałęm dziś polifta na nich i wyglądają w realu naprawdę pięknie. Auto było na myjce i naprawe prezentuje się ten felunek fajnie. NA lekko zglebionej 166 były by jeszcze zajebistsze- wg mnie lepsze niż szprychy:)
Gdybym miał luzne 1 k z kawałkiem to chyba były by moje:) ale z drugiej strony te które ma np marek też są piękne.
Jednym słowem - seria to seria:) a jak jedziemy w 18 to zender siena- święty gral 166, lub jakies w stylu bbs dtm

w necie znalazlem tylko takie cuś- mysle ze to foto w pelni nie oddaje efektu jakie te fele robią w realu:)

Ostatnia edycja:
Sam bym jakieś fajne przygarną tylko skąd sianko na to znaleźć...

Chwilowo nie mam fotek, ale na pewno będą ładne fotki na ładnej alfie, co do telefonów 17" to są bardzo ładne, ale na niskim zawiasie, tak jak ma Marek:P, mam już trochę zdjęć rożnych felg na ar166, niedługo powrzucam do tematu, tylko pogoda musi się poprawić, telefony 17" są trochę zbyt popularne jak dla mnie

Kubicze nie podpuszczaj mnie :P

Kolego jarek1986 daloby rade wrzucic jakies fotki pogladowe tych MAK-ow. Chodzi mi o to jak wygladaja zalozone.

Kolego popi zdjęcia mojej 166 na mak-ach są w poście 76 w tym temacie

Jarku... szczerze to te felgi wyglądają jak takie brzydkie kołpaki z allegro :(
i strasznie się gubią na tym aucie...
Oczywiście bez urazy :)

a za co mam się obrażać? Każdy ma przecież swoje zdanie.Mi też się nie podobały na fotkach ale na aucie wyglądają muskularnie i fajnie poszerzają auto

o, no to tego efektu nie widać na zdjęciach
według mnie do 166 trzeba takie felgi co się na niej niezgubią :D
a mało jest takich i trzeba sporo szukać... najbardziej leżą ori a reszta to juz kwestia gustu :)

Amortyzatory
Powrót