• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Felgi do 166

nie jest to seria ,pisał że ma -30

Ja mam niby -40 z tylu ale auto mi tak nie lezy mocno. Mam zdecydowanie wiecej miejca miedzy opona i nadkolem. Z przodu mam podobnie, chociaz ze zdjecia pod katem nie widac tak dokladnie.

No właśnie - oglądałem masę zdjęć Alfa 166 i na felgach 18" - więc już sam pogubiłem się w tym jak auta wygląda bez obniżonego zawiasu a jak z serią..
Masakra jednym słowem :)

Bez przesady z serią jest pięknie, powodzenia z 18" na tym naszym torze przeszkód :)

GERMAN STYLE z alfy nie zrobisz :P
Ostatnia rzecz jaką bym chciał zrobić w jakimkolwiek aucie :)

Z tyłu są jakieś dedykowane sportowe amory i obnizajace sprezyny. Z przodu z tego co widzialem sprezyny z tej samej parafii co z tylu ale amory wygladaja na seryjne. Te z tylu mają nalepki/hologramy, i to całkiem świeże. Właściciel twierdził że -30.

Mozliwe ze masz skrocone amory np b8 bilsteina, na amorach bilsteina sa takie hologramowe nalepki, tez takie mam. Ja mam u siebie -40 i Bilstein B6 i przeswit jest duzo wiekszy.

Gwintu nie ale B8 sa fabrycznie skrocone zeby zachowac odpowiednia charakterysytke przy obnizonym aucie. Nie pamietam o ile ale chyba 15mm w stosunku do B6 i sa to zwykle amory nie pod gwint.

Kolego JAREK1986 , mam prosbe moglbys podac mi ogolne ''wymiary'' tych felg co masz zalozone (zdaje sie MAk). Bo przymiezalem sie wczesniej do nich ,ale nie bylem pewien. Wielkie dzieki

8 x 17 ET 45 no i oczywiście 5 x108 ,fajnie poszerzają wizulanie auto ,są równo z nadkolem ,nie są schowane w nadkole

Gwintu nie ale B8 sa fabrycznie skrocone zeby zachowac odpowiednia charakterysytke przy obnizonym aucie. Nie pamietam o ile ale chyba 15mm w stosunku do B6 i sa to zwykle amory nie pod gwint.

Z chęcią bym troszke tył podniósł, ale auto rewelacyjnie prowadzi sie w obecnych warunkach. Żeby postawić to dziadostwo bokiem to trzeba sie troche nawachlować, a i tak zaraz samo sie prostuje. Nie miałem takiego efektu jeszcze w żadnym aucie.

No ja nie mowie ze zle to wyglada bo bardzo fajnie:) Ja nie moge nizej polozyc auta bo zakladam jeszcze zendera ( maluje sie obecnie ) a juz teraz podnosnik mi na styk wchodzi. Jak zamontuje kurtynki to bede musial wozic w bagazniku kawalek drewna zeby najechac i poniesc auto bo inaczej go nie podniose;)

Nie ma ktoś na opchnięcie w miare rozsądnych pieniążkach 17" ??
bez opon mnie interesują
a jak ktoś ma zestaw to i tym sie zainteresuje
chyba ze 18 rozpatrzę :)
Coś to PW

Napisz do kubicze. Chyba ma.

Ja mam 5x telefony 17 ale dwie maja lekkie wgiecia od srodka, nic strasznego plus obdrapania od kraweznikow ale tez nic strasznego. Cena za 5 sztuk 70e plus przesylka okolo 40-50e.

Panowie, ostatni raz poproszę Was o pomoc..

Szukam zdjęcia przed liftowej 166 - z felgami 18" na SERYJNYM zawieszeniu :)

kobielczak już ci dawno dawałem link do fotek z googla gdzie sporo było własnie takich zdjęć alf jak chcesz

Jarek - tych linków przewinęło się tyle, że aż..

Powiedzcie mi proszę, czy można zamontować felgi 5x110 zamiast seryjnych 5x108? W takim wypadku trzeba zamontować jakieś specjalne dystanse/śruby? Jak to się odbywa i jakie są koszta?

Nie można. Ale zawsze możesz wrzucić śruby pływające. Są podzielone zdania co do takich adaptacji. Poczytaj w necie o śrubach pływających. Ktoś ma na forum 18" z brery założone na pływakach do 166. Chyba GrzesiuSiedlce

Amortyzatory
Powrót