Felgi do 166

W 100% zgadzam się z Tomazem, taki wzór na 17 nie będzie wyglądał najlepiej.

18'' odpadają. Na serio te 2 cm będą robić aż taką różnicę? Może w takim razie ktoś ma pomysł na nowe felgi 17'' które będą pasować do 166? No ori to wiadomo, ale ori nówki to trochę przekraczają budżet :)

18'' odpadają. Na serio te 2 cm będą robić aż taką różnicę? Może w takim razie ktoś ma pomysł na nowe felgi 17'' które będą pasować do 166? No ori to wiadomo, ale ori nówki to trochę przekraczają budżet :)
Ja mam ori 17" z B. Dobrymi oponami jak będziesz zainteresowany pisz priv podeślę Ci zdjęcia :)

Jersey kupuj ori używane takie jak mam ja czy Masa, to chyba najładniejszy wzór 17 w 166( speedline?). Używki to ok 1000 zł, może taniej jak kupisz w kiepskim stanie. Potem odsyłasz je na regenerację, prostowanie i nowy lakier proszkowy. Masz wtedy praktycznie nówki sztuki poniżej 2 tyś za komplet. W tej kasie nie kupisz nic tak pasującego do 166.

Wysłane z mojego CAM-L21 przy użyciu Tapatalka

Ja bym szedł w 18. Jak masz dobre laczki to sprzedasz i kupisz dobre 18 w tej cenie. Niestety ale chyba już wszyscy tutaj na forum widzieli ze dopiero 18 robi na prawdę robotę w 166.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Dokładnie dobra 18 robi robote
Jedyny problem to duże brembo :)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Nope, nie będę zmieniał opon w samochodzie który za pół roku najprawdopodobniej sprzedam albo oddam. Gdybym nie miał letnich kapci to bym pomyślał, ale tak to lekka przesada.

Zostaje kupno oryginałów we w miarę dobrym stanie.

Wysłane z różowej Xperii XZ1

No to jest opcja. O takie chodzi: http://allegro.pl/felgi-5x108-r17-alfa-romeo-166-oryginal-i7290494114.html ?? Czy o te co mam na swojej teraz?

Ten wzór jest dla mnie świetny, ale w ciemnym aucie czarne felgi się zgubią, mógłbyś równie dobrze jeździć na stalówkach. Ten sam wzór, ale jasny, jak tutaj: https://www.olx.pl/oferta/alfa-romeo-166-2-5-v-6-CID5-IDtkKcn.html#18aa6fe57c

BTW: daj znać, gdy będziesz oddawał albo sprzedawał, bo mnie nachodzi na Kappę z 2.4 JTD :). Co prawda miałem się trzymać z dala od diesla, ale na długie wakacyjne wyjazdy się sprawdza, a poza tym odzywa się we mnie wewnętrzny janusz: będę złomował swoją JTD, a regenerowałem w niej kompleksowo wtryski i szkoda mi się ich pozbywać (zrobiłem od regeneracji może 5 tysięcy), więc gdyby w takim 10V JTD zaszwankowały, to myk podmianka i już. Nie trzeba ich kodować ani nic :).

Ostatnia edycja:
Wiem, że jasne felgi, chodziło mi o przykład wzoru. I spoko, dam Ci znać ;)

Ostatnia edycja:
Tak oto wyglądają

podchodziłem do tego sceptycznie ale teraz już mi się podoba :D:cool:

IMG_20180512_180729.jpgIMG_20180512_180742.jpgIMG_20180512_180754.jpg

Czarne felgi musiałyby być o cal, jak nie o dwa większe w przypadku 166. Teraz niestety się gubią (optycznie czarne wydają się mniejsze) i w przypadku 17 zwykły srebrny to lepsza opcja.

mało to, będzie głupio wyglądać i będzie Cię wkurzać, że felgi są czarniejsze od opon.

Nawet przy 18" byłby ciemniejsze ;)
Testował ktoś coś nowego ?

Felgi w czarnym połysku zawsze się głupia co innego np w macie za tydzień u mnie takie będą zobaczymy jaki będzie efekt

Ja miałem w macie 17" telefony. A to nie był nawet czarny tylko grafit. Dostawałem palpitacji serca po każdej jeździe. Opony były ciemniejsze tylko po świeżym dresingu. Tak więc mat niewiele zmienia, choć na pewno lepiej niż połysk.

IMO optimum to ciemny grafit. Ale też wymaga dbania o opony ;)

Mówicie o ciemnych kolorach. A co ja mam powiedzieć o białych felgach :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Herbig podjedz do kogoś kto handluje lakierami podaj kod dobra ci jeśli nie chcesz malować w mat możesz poprosić o dołożenie jakiegoś brokatu większej ilości perły itd wszystko zależy od twojego widzi mi się

Amortyzatory
Powrót