Felgi 17'

• Autor wątku Autor wątku grubys
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
G

grubys

Guest
Co myślicie o tych felgach ?
Jak tylko je zobaczyłem to stwierdziłem, że świetnie będą się komponować z Bella 147 :D Tylko, czy można jakoś wypełnić wolne miejsca na śruby?
[TABLE="class: projector_trait_list"]
[TR]
[TD="class: projector_trait_left"]Model:[/TD]
[TD="class: projector_trait_right"]Y356
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: projector_trait_left"]Rozmiar felg:[/TD]
[TD="class: projector_trait_right"]17''[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: projector_trait_left"]Szerokość:[/TD]
[TD="class: projector_trait_right"]7.5''[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: projector_trait_left"]Rozstaw:[/TD]
[TD="class: projector_trait_right"]5x112, 5x98, 5x100
[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: projector_trait_left"]ET:[/TD]
[TD="class: projector_trait_right"]35[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: projector_trait_left"]Ot. cent.:[/TD]
[TD="class: projector_trait_right"]73.1[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD="class: projector_trait_left"]Wykończenie:

[/TD]
[TD="class: projector_trait_right"]BR - Czarny mat + Czerwony ring

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

felgi ok tylko z jakością gorzej.. a po co wypełniać te miejsca?? 3 rozstawów napewno nie będą miały. A za centrowanie odpowiedzialny jest otwór, śruby tylko trzymają felgę na piaście.

Hehehe no właśnie, 3rozstawy obsługują stąd moje pytanie :P
Słuchajcie, no ja wiem, że jakością na pewno odbiegają od droższych (te kosztują 407zł/szt).
Czy uważacie, że jednak nie warto się pakować ?

pozdro

407 sztuka = 1600/kpl

w tej cenie to można kupić 17" GTA ( co prawda uzywki ale jednak wg mnie lepsze - są nawet na forum )

To zależy na czym Ci zależy. Jeśli chcesz mieć akurat ten wzór to kup - weź pod uwagę prostowanie co sezon bo tak to najczęściej jest z chińczykami. Z drugiej strony możesz kupić używane mocne felgi tylko sprawdź czy nie były już spawane i są proste.

Cały czas mnie jednak zastanawia co z resztą "dziur" :)
Nie wyglądałoby to głupio? 5wkręconych śrub a reszta pusta...

Dobrze to nie wygląda ale nie Ty pierwszy jeździł byś z dodatkowymi dziurami. O ile zazwyczaj ukrywa się te dodatki pod dekielkiem i tyle tu jest je widać. Zaślepienie to słaby temat bo przecież ich tak po prostu nie zaszpachlujesz ;)

Za tą kasę poszukałbym felg z rozstawem 5x98 dedykowanych dla AR :)

Przesada - ja mam swoje 17" Rial - jeżdżę po słabych drogach, remontowanych i dziurawych na oponach 215/45 i po sezonie nawet przy dużych prędkościach nie było bicia.

drift - to że nie czujesz bicia nie znaczy że po wrzuceniu na maszynę nie wyszły by lekkie skrzywienia

ja tam w opisy z allegro itp dot. felg 17" + "proste , nie prostowane bla bla bla" nie wierzę
jak się jeździ to nie ma bata ( w 95% ) przypadków żeby takie kółka na maszynie wyszły cacy
kwestia tylko taka że dobra felga skrzywi się lekko a ujowa albo mocno albo pęknie
( tak jak miałem z moimi 18" bo sporej przygodzie - pan w serwisie alu powiedział że to jest baaaaardzo twarda felga i dla tego dała radę przeżyć w całości przejazd po czymś wielkości kostki brukowej z V=120km/h na oponie 225/40 )

Ja nie mówię, że są idealnie proste ale przesadą byłoby prostowanie po każdym sezonie.

P.S. Na miękkich felgach efekt jest taki, że po odpowiedniej dziurze felga jest tak krzywa, że oprócz bicia na kierownicy przy dużych prędkościach dodatkowo może zejść powietrze. Widziałem jak wygląda taka felga po sezonie i w życiu w coś takiego nie zainwestuję.

Ostatnia edycja:
Ja nie mówię, że są idealnie proste ale przesadą byłoby prostowanie po każdym sezonie.
ja mam dobrą cenę i nawet co sezon mogę sobie pozwolić ...

ostatnio to 30% prostowań to robią tam chłopaki z forum
( 70 zł za 17" 18" )

No ale nie będę jechał tak daleko by felgi naprostować. A jak popatrzę w cenniki u siebie to prostowanie 17" średnio 120zł.

ja tam w opisy z allegro itp dot. felg 17" + "proste , nie prostowane bla bla bla" nie wierzę
jak się jeździ to nie ma bata ( w 95% ) przypadków żeby takie kółka na maszynie wyszły cacy
kwestia tylko taka że dobra felga skrzywi się lekko a ujowa albo mocno albo pęknie

No to mnie odwiedliście od zakupu 17stek do JTS

Oj tam od razu odwiedliście. Przy zakupie sprawdź na maszynie i będziesz wiedział co kupujesz ;). 16" masz ładne ale takie same o cal większe pewnie prezentowałyby się lepiej.

16" za małe, bierz 17" :) będzie dobrze :) do tej pory (3 lata) tylko raz musiałem jedną felgę prostować po spotkaniu z krakowską dziurą. Ale felgi też mam dość mocne i twarde

miałem chyba nawet z tej samej firmy kupowane 16" do GP i mimo, że chińskie to były wytrzymałe (na mysłowickich drogach - kto jechał choć raz to wie o czy mówię) i jak raz wpadłem w dużą dziurę i miałem bułe na oponie (od razu wymieniona) to felga była cała i nieruszona.
Dlatego wg mnie jeżeli Ci się podobają to ja bym je brał, bo w końcu Tobie auto się ma podobać ;).

co do wolnych miejsc to raczej ciężko to będzie wypełnić..

Amortyzatory
Powrót