Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
odnośnie 17 cali a raczej opon do tej średnicy obręczy najbliżej oryginału jest rozmiar 205/40 17 ale profil niski czy u ciebie przy rozmiarze 205 45 17 nic nie ociera przy pełnym skręcie? czy musiałeś coś piłować w nadkolu itd? czy przy 4 osobach w samochodzie również nic nie obciera? i ogólnie jaki komfort jazdy ? a i jakie masz et felgi? wrzuć jakieś foto
Po kolei...U mnie ten rozmiar nigdzie nie ociera na skrętach.Nic nie pilowalem w nadkolach.Przy 4 osobach nie wiem bo tyle nie woze ale jak wsadzilem na zlocie 3 szt. na postoju to trzeba na pewno miec idealne ET zeby nie obtarlo, mysle ze u mnie juz by byla kapa na większych dziurach, musial bym wywalić oryginalne dystansy.Komfort? Na dziurach jest ciezko na równych drogach bajecznie... Choc generalnie myslalem ze będzie gorzej, slabo jest na dziurach, nierówne drogi drogi znosi lepiej niż myślałem.ET felg moge sprawdzić jak bede u siebie bo nie pamietam ale jest duże, jakos blisko oryginalu, no i felga waska bo mam 7x17 co jest raczej rzadko spotykane, standard to 7,5x17.Jakie foto potrzebujesz?
raz jeszcze dzięki za informację. rzeczywiście 7 cali rzadko spotykane i chyba dlatego masz wsio ok, jeżeli et felgi było by niższe myślę że problemów nie było by wogóle myślałem o foto 155 na 17
Mam też całe zawieszenie nowe a to też ma duże znaczenie.
ET mogę poprawić wyrzucając dystanse 5mm jednak tył zacznie śmiesznie wyglądać a że nie jest to auto użytkowe to nie ma takiej potrzeby. Problemem z tyłu jest szybko schodzące nadkole do połączenia z błotnikiem co powoduje że duża felga musi siedzieć bardzo głęboko żeby nie obcierało pod obciążeniem, można to przerobić jak ktoś spawa budę
Fotka możesz znaleźć w temacie o mojej Alfie, są gdzieś przy końcowych stronach.
Panowie, nie ma o co konia kruszyć. Ja w swojej Alfeczce miałem seryjne 15'' Speedline i to jest klasa i szyk. Każdemu gorąco polecam. Felgi mocne i srebrne pięknie się prezentują na autku.
Chcę kupić 4 felgi 16-tki rozstaw srub 4x98, 7 1 / 2J X16 H2.? ET28 /
Nadają się do Alfa Romeo 155 i może być niuanse?
Przepraszam za mój polski.
Dziękuję.
Mocno odkopiemy temat, ale mam pytanie. Felga o parametrach: 4x98, 8X17, et35 będzie pasowała do poliftowej 155? Jakby było 7 cali pewnie nie ma problemu (takie znalazłem info w sieci), natomiast przy 8 calach ?
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.