B
Bjern
Guest
Jak w temacie, po uruchomieniu klimatyzacji zaczynają falować obroty silnika. Silnik nie gasnie, ale to troche drażni. może ktoś już się spotkał z taką sytuacją ? Pozdrawiam Michał
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Jeśli ten odgłos występuje tylko przy włączonej kimie to bym obstawiał łożysko kompresora albo brak oleju w kilimie. Falowanie może być spowodowane też tym, że się zaciera coś tam w środku bo nie ma smarowania i są większe opory po uruchomieniu a potem jak się rozbuja to się kręci. To tylko moje zdanie ale bym bardziej zainteresował się tematem bo jak całkowicie stanie to może być już za późnoBjern napisał:zdecydowanie jest to swist
w mojej furce jest tak że po włączeniu klimy wzrastają obroty na biegu jałowym o jakieś 100-150 obr. ale o falowaniu nie ma mowy.75andrew155 napisał:u Mojego wuja jest identycznie przy włączonej klimie wolne obroty falują . Przy włączeniu klimy powinien nastąpic impuls do silnika krokowego o podwyższenie wolnych obrotów silnika i tu jest przyczyna falowania przy włączonej klimie
Czyli tak jak powinno byćmick napisał:w mojej furce jest tak że po włączeniu klimy wzrastają obroty na biegu jałowym o jakieś 100-150 obr. ale o falowaniu nie ma mowy.