facelifting.....156 na...159?....odpada...:)

• Autor wątku Autor wątku dddarekj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
chyba fajnie?....jestem zadowolony! opłacało sie....tylko teraz jaki mam kolor wybrac?

No wiecie...i jestem dumny sam zrobiłem ! 3 popołudnia i jest! :lol: ...pas przedni górny zamówiłem poliftingowy i go zmieniłem...ale czy on sie róznił od starego? Nie wydaje mi sie...Błotniki w sumie róznią sie tylko tym wycięciem na lampy...pas dolny zostawiłem ( rózni sie tylko mocowaniem zderzaka - mozna go umocowac na starym pasie- troszke kombinacji i jest)....kolor....no chyba zostawie czerwień....

Sylwia co z Twoim tyłem? Ruszył troszke do przodu? :D

Dużo zachodu ale efekt jest .
Czy mógł byś podać ile mniej więcej Cię to kosztowało wraz z lakierowaniem,
Pozdrawiam.

z lakierem...około 4000 zł....i moja robocizna prócz malowania....

pozdro:)

Udało sie ,opłacało sie...jestem zadowolony! :D Spryskiwaczy jeszcze tylko poszukuje na zderzak....nówki..500 zł :! :(

Super, jak mozesz opisz u nas tez na forum co trzeba bylo dokladnie kupic itp, mysle ze wielu sie przyda :mrgreen: :mrgreen:

:shock: kurde ale zajebiscie wyglada!
No i wogole fajnie,ze zostawiles czerwona bo wyglada naprawde super !

Sylwia napisał:
kurde ale zajebiscie wyglada!
To racja, serio zajefajnie :!: Moze tez bym pomyslal nad taka zmianą :wink:
Ps. trafilem na posta zaraz po Sylwii wiec stawiam jej piwko, wie za co :D

tak...no jest troche grzebaniny i dłubaniny....wymieniłem:
1.maske
2.pas górny, pas dolny trzeba lekko przerobic.
3.zderzak, lampy (halogeny pasują tylko wymagają innych ramek)
4.Grill, kratki boczne lamp
5.błotniki

Nie myslałbym o lifcie gdybym nie musial malowac starego zderzaka...musialem! i tak to sie zaczeło! Nie załuje!

Teraz chyba zrobie chiptuning...przydaloby sie ze 180 KM? :D a pozniej pewno sprzedam i kupie GT!..hehhehee....

DDDarekj, ile wydałeś na same cześci?
Jestem zdecydowany na przeróbkę ale mam pytania i licze ,że otrzymam tu pomoc z waszej strony.
Mieszkam na zielonej wyspie więc ruch drogowy odbywa sie po drugiej stronie.Chce w Polsce zakupić ksenony ale nie wiem czy w ksenonach można dokonac takiej regulacji żeby wiązki światła padały odwrotnie do naszeh strony.

Nastepna sprawa spryskiwacze, czy jest mozliwość wykonania instalacji w "starej"156 i co trzeba dokupić ?

CZęsci coś około 4000 zł moze troszke mniej to zalezy jak trafisz, nówki czy uzywki. U mnie były mieszane. Ksenony wiązki angielskie ? hym no nie znam sie. Ksenony uzywane to wydatek minimum jakies dodatkowe 1500 zł. Ja kupiłem nowe lampy na zwykłe zarówki...kosztowały chyba 500 pare złotych ( wygladają tak samo) mozna w nich zamontowac ksenonki wudając po 200 zł na strone ( zarówki razem z przetwornicami)
Spryskiwacze? To tylko chyba węzyki od zbiornika spryskiwaczy na szyby...montujesz jakies trójniczki i....masz. Tylko nie wiem czy pompka nie bedzie za słaba...Ale idzie to zrobic wydaje mi sie...

dddarekj napisał:
CZęsci coś około 4000 zł moze troszke mniej to zalezy jak trafisz, nówki czy uzywki. U mnie były mieszane. Ksenony wiązki angielskie ? hym no nie znam sie. Ksenony uzywane to wydatek minimum jakies dodatkowe 1500 zł. Ja kupiłem nowe lampy na zwykłe zarówki...kosztowały chyba 500 pare złotych ( wygladają tak samo) mozna w nich zamontowac ksenonki wudając po 200 zł na strone ( zarówki razem
Spryskiwacze? To tylko chyba węzyki od zbiornika spryskiwaczy na szyby...montujesz jakies trójniczki i....masz. Tylko nie wiem czy pompka nie bedzie za słaba...Ale idzie to zrobic wydaje mi sie...

pompka od spryskiwacza szyb będzie zbyt slaba. Do spryskiwacza reflektorów jest specjlana pompka wysokociśnieniowa. IMO jak juz wydaje się nie małe pieniądze na przbudowe przodu to nie ma co żalować na komplet spryskiwaczy i wypada założyć oryginały

A ..nie wiedzialem....osobny zbiornik jest na spryski reflektorów?

dddarekj bywasz czasami w Glogowie??
Z mila checia zobaczylbym to na zywca :roll: :roll:
Z tego co wiem to DGR jest blisko DGL :twisted: :twisted:

no bywam...wczoraj bylem..:)....DGR to Góra 36 km...jak bede sie tam wybieral dam znaka:)! pozdro ! ZIOM...Chyba ze wczesniej bedziesz jechal przez Góre...

dddarekj napisał:
A ..nie wiedzialem....osobny zbiornik jest na spryski reflektorów?

dodatkowy nie, ale inny niż w wersji bez spryskiwaczy - powinien być większy. W podstawie zbiorniczka sa zamontowane 2 osobne pompki, jedna dla szyb a druga wysoko ciśnieniowa dla reflektorow

a wyzwalane są dwie pomki na raz? jedna dzwignią przy kierownicy?...To ze lampy są plasikowe nie przeszkadza? zeby mi nie zrobiło dziur w osłonach lamp! :shock: ?

dddarekj napisał:
no bywam...wczoraj bylem..:)....DGR to Góra 36 km...jak bede sie tam wybieral dam znaka:)! pozdro ! ZIOM...Chyba ze wczesniej bedziesz jechal przez Góre...

Wiem wiem ze DGR to Gora...
Czasami tamtedy jezdze do Wrocka jak o tesciowke zachaczam :mrgreen: :mrgreen:
Odezwij sie do mnie na GG, wymienimy sie kontaktami, z checia zobacze co zes wymodzil :mrgreen: :mrgreen:
Zapraszam do Glogowa jak bedziesz!!

Amortyzatory
Powrót