• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

facelifting.....156 na...159?....odpada...:)

• Autor wątku Autor wątku dddarekj
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
D

dddarekj

Guest
witam wszystkich:)...czy ktoś sie orientuje...jakie bym miał problemy z faceliftingiem alfy 156 rok 98 na alfe 159???...cholernie mi sie podoba przód modelu 159:)!
aaa i drugi temat...mam 2,4 jtd...chyba ze 130 KM silnik dość dynamiczy...nie narzekam ale....kusi mnie chiptuning...zmodulowanie komputera podobno mozna wyciągnąć do 170 KM?....tylko ze silnik dostaje dosć popalic?...szybciej sie zuzywa...? i zastanawiem sie...
pozdrawiam wszystkich alfaholików:)....

najprostszym sposobem bylo by chyba kupic 159 przeciac na pol swoja 156 tez przeciac i pospawac i jeszcze 156 z tylem od 159 sprzedasz za dobre pieniadze:)

Nasz kolega z klubu Mariuszzrobil sobie w swojej 156 stce swiatla z brery/159 (koszt 2000tys zł)oraz miesiac temu zapodal zderzak z liftu 156 stki +grill (koszt 3400)w tym przedluzona maska przod.

troszke zabawy jest ale efekt wspolmierny :D

błtniki maska lampy...i pas górny? od 156 z 2004 pasuje! tylko sie przykreca...a nie wiem jak to jest od 159?...mogę kupic zderzak przedni z lampami od 159 za 750 zł! i to mnie kusi!:))))

156 na 156 po lifcie nie ma problemu. ale na 159? Będzie wyglądać jak cała masa wiejskich tuningów (szczególnie pożal się Boże przerabiane e30 na późniejsze generacje) 159 ma inne gabaryty, proporcje, nie tylko zderzaki. Chyba, że chcesz takiego frankensteina jaki był kiedyś prezentowany na forum...

hehehe.....chyba racja!...frankenstina nie chce!..przekonałes mnie PietereQu!

tak wystarczy:)...dzieki ale lift 156 na 156 warto chyba zrobic?....i tak musze prysnac zderzak...wiec?

a pozatym 159 jest duzo szersza od 156 wiec o czym mowa porownaj wymiary pozatym wystarczy ze linia nadwozia bedzie inna blotniki wyzsze lub nizsze to niema najmniejszego sensu to tak jak by ktos z 145 zrobil 147

Marcin....ingerencji w pas górny....tzn ze nie muszę go wymieniac? wystarczy przerobic mocowania lamp? Ciekawe czy regulacja elektryczna pasuje w nowe lampy?....a co z nadkolami przednimi? Maske lampy zderzak z grilem juz zakupiłem:)!...nie moge sie doczekac liftu!...

marcins737 napisał:
jest na forum 156 z przodem przerobionym na poliftingowy i wygląda naprawdę bardzo dobrze

a foto tez jest? ktora to, bo juz mi na galki padlo i nie widza....

wlasciwie to nie mam sensu udoskonalac tego co doskonale... ale i mnie kusi - ale z kolei wysoka budka na kokpit, taka z wyswietlaczem. Ma displej juz mam pomysl, ale chodzi mi glownie o wieksze nawiewy. :uszy:

chyba dobrze ze nie przerabiałem na 159...lift ze 156 na 156...bedzie akurat:)...warto czasami posłuchac opini innych!:)...

uuuuuuuuuuuuuu...Marcin! to jest to!....tak bedzie!...dzięki za link!!! jak dobrze ze nie przerabiałem na 159....156 sama w sobie jest tak ładna ze szkoda psuc jej linii!...to je racja! Jest śliczna!...brak mi jeszcze tylko reflektorków i błotniczków!...

o jak najbardziej ksenon nadal czeka na szczęśliwca :D
Dzięki Marcin za reklamę :)

Jak progi to tylko oryginalne, choć uważam że bez nakładek 156 prezentuje się równie atrakcyjnie.

A tutaj taki bonusik z naszą czającą się 156. Czyż ten przód nie przezntuje się pięknie? :)

suuuuuper!...ehh...
wczesniej jezdziłem...hyundaiem scoupe a pozniej coupe FX...150 KM...tez niezłe w sumie były nie narzekałem. Kolega zaraził mnie Alfą....i nie załuje! Teraz nie chce nic innego!...Moze ma ktoś do sprzedania błotniki do 156 po FL???

nie dokladaj nic.
zadnych progow, doklejek czy skrzydelek.
a juz na pewno nie z laminatu. Widzialem kiedys atrape "z laminatu" z allegro. Wygladala, jakby ja ktos z kupy ulepil.
Ale na zdjeciu byla sliczna.

ot i mądrego warto posłuchac!:) hehehe....racja, tak tez myslałem. Fele juz mi sie udało kupic dosć fajne , własnie od modelu po lifcie...gielda poznan, z oponami prawie nówki za 1150 zł.Progi faktycznie sobie podaruje....a skóry? Pewnie! ale najpierw lift!
kurde najbardziej przez okres liftu bedzie mi brakowało jazdy Alfą....:(

Racja! zadnego badziewia! laminatu itd. alfa its alfa!...

skóry w sumie juz by mnie interesowały...audio? boshmana wsadziłem głosniki jakas tuba z Tył niewielka jest....a radio? blutinum( dunskie) z allegro....ale naprawde niezłe! ma USB jest na karte...4 x 50 W....niezle gra...tylko niebieskie podswietlenie:(...mysle o zmianie w nim ledów...na zielone oczywiscie!...a co polecasz Marcin z audio? skóry? chym momo czy jakies...:) sorki jesli pomyliłem nazwe cena z boczkami około 1200. Do czerwonej alfy szare ?
http://moto.allegro.pl/item189282087_alfa_156_1_8_twin_spark.html

albo czarne? ale bez podłokietnika :(((

Amortyzatory
Powrót