• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Engine oil pressure low

Cześć!Ja również wymieniłem wszystkie filtry i cisza....muszę odczekać te 3 tygodnie ;) "Szczepan" tak zapowiadał;) , więc i Ty bój się.... żeby po 3 tyg nie było krachu!;) Tak na poważnie życzę aby nie było żadnych problemów z samochodem :). Dzisiaj rozgryzałem mój silnik - numer motoru i upewniłem się ,że mam 150 koni :)

pozdro!

Chłopaki... ja Wam na prawdę życzę bezawaryjnej jazdy, ale z doświadczenia wiem, że jak pojawia się komunikat o niskim ciśnieniu to nie wróży dobrze dla pompy :(

Trzymam kciuki, żeby wszystko było cacy :D

Pozdrawiam

Chłopaki... ja Wam na prawdę życzę bezawaryjnej jazdy, ale z doświadczenia wiem, że jak pojawia się komunikat o niskim ciśnieniu to nie wróży dobrze dla pompy
Generalnie masz rację ale mi ostatniej zimy ten komunikat 1 raz się pojawił i winny okazał się filtr oleju marki FILTRON - tak mocno filtruje, że aż oleju nie przepuszcza. Dziękuję bardzo, nigdy więcej, teraz na oryginalnym zasuwam, leję EDGE 5W40 FST i komunikatu nie ma. A kolega napisał, że olej ma rok także najwyższa pora go zmienić.
I mam perełkę - 8 lat i 140tys na FESie:)

Chłopaki... ja Wam na prawdę życzę bezawaryjnej jazdy, ale z doświadczenia wiem, że jak pojawia się komunikat o niskim ciśnieniu to nie wróży dobrze dla pompy :(

Trzymam kciuki, żeby wszystko było cacy :D

Pozdrawiam

teraz się nie wymiguj... ;) Jak miną 3 tygodnie ...i będzie ok ...to pszeniczniaka stawiasz ;)

u mnie od dwóch tygodni tez spokoj
zacząłem sie zastanawiac czy to nie od sposobu jazdy
bo pokazywał mi się jak jezdzilem baaardzo spokojnie...wskazowka obrotow przekraczala 2tys chyba tylko jak startowałem ;p (co dało spalanie srednie w miescie 11l/100 przy v6! ) no ale wyskakiwal komunikat...
od dwóch tygodni jezdze normalnie, nie zmianim szybko biegów i jest spokój

leje 0w30 do diesla innej marki co ma 300tys i nie dolewam oleju miedzy wymianami (20tys), i żadnych spadków ciśnienia, raczej to nie wina oleju, ewentualnie filtra jak ktoś już tu pisał, a najprawdopodobniej pompy, podobno częsty problem w jtd. no ale samo sie wyjaśni, więc żeby bella śmigała :)

Pytanie czy to normalne, że jak ostro wejdę w zakręt (90 st w prawo akurat bo tylko w tym jednym miejscu mi się to zdarza ostatnio jak się zdenerwuję na marudy) to czasem mi wyskoczy mi ten komunikat ?? Oleju wg bagnetu mam w połowie a wg komputera to 4/6. 10W40 Selenia i FILTRON. Przy normalnej jeździe nie wyskakuje nic takiego - zmienić filtr?

No chyba te 3 tygodnie minęły ?:) Gdzie moje piwo ?:)

pozdro :)

Pytanie czy to normalne, że jak ostro wejdę w zakręt (90 st w prawo akurat bo tylko w tym jednym miejscu mi się to zdarza ostatnio jak się zdenerwuję na marudy) to czasem mi wyskoczy mi ten komunikat ?? Oleju wg bagnetu mam w połowie a wg komputera to 4/6. 10W40 Selenia i FILTRON. Przy normalnej jeździe nie wyskakuje nic takiego - zmienić filtr?

W lewo też jak wejdziesz to potrafi się komunikat pokazać :D To samo miałem. Olej staraj się utrzymywać w górnej granicy.

Amortyzatory
Powrót