• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Działanie skrzynii biegów AT8 Veloce 280HP - zastrzeżenia, prośba o Wasze komentarze

soft skrzyni (TCM), ot była okazja i na parkingu na szybko wleciał soft skrzynii. wcześniej miałem stockowy GK901... który jak teraz na to patrzę był świetny. Soft ECM mam od dawna zmodyfikowany (310HP/470Nm) plus do tego potem jeszcze ożywiony (wastgate i turbo poprawione w kierunku ustawień aut USA) - tu nie narzekam (tzn chciałoby się coś więcej, i może kiedyś jeszce wrzucę hybrydę turbo i wałki np MTD, luźniejszy kat i wtedy nowy program)

Po 1 wszym lifcie już się popsuło tj 2020
U każdego tunera który ogarnia te skrzynie można się pobawić,
Przy najstępnej okazji wpada starszy soft a ewentualnie na min się pokręci trochę u tunera
Właśnie najlepiej gdyby był to soft starszy ale oryginalny który "działał" dobrze.
Generalnie dzwoniłem w kilka miejsc i nie otrzymałem odpowiedzi czy sterownik nie jest zablokowany i da się zmienić soft. Jedyne co się dowiedziałem, że trzeba się podpiąć bezpośrednio pod skrzynię w tym modelu.

Kolega który wgrywał jak i tuner jak i jeden alfowy mechanik który też ma updaty, wszyscy mówili wgra się stary. do tunningu chyba tak, widziałem że bezpśrednio do skrzyni, jeśli chodzi o wkład ECU to był wgrywany normalnie z OBD.

zapytam, moze ktos ma podobny przypadek: mianowicie od nowosci korzystajac z trybu manual - lopatki, przy zmianie biegu tylko z 5 na 6 bylo mocniejsze szarpniecie niz na pozostalych przelozeniach. Kolejny etap wgrany tryb race i juz dosc mocno i nie przyjemnie wali w dalszym ciagu tylko z 5 na 6. Kolejny etap zrobiony program silnika plus program skrzyni i w dalszym ciagu jest łupniecie głuche przy przelaczaniu z 5 na 6, moze tak ma byc? Kupilem zestaw do skrzyni, zmienie olej i zobaczymy czy bedzie jakas poprawa...

Amortyzatory
Powrót