• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Dymienie 2.4 JTD

Zdemontowalismy caly dolot lacznie z ic. Wszędzie ani sladu jakiejkolwiek nieszczelności. Egr zaslepialem i nic to nie dalo... dalej dymilo wiec zdjelem zaslepki i wyczyscilem.

Tak jak pisałem sprawdź ciśnienie doładowania podczas jazdy.

Bylem dzis na sprawdzeniu wtryskow. Drugi wtryskiwacz przelewa a raczej leje jak popadnie. Dostalem pelne wydrugi z maszynki bosch'a.

Jak mial dawac dawke 10 jednostek (czegos tam. Nie pamietam)to daje 110 jednostek...

A czemu go nie zregenerujesz?? Będziesz przynajmniej wiedział co masz (teoretycznie).

Gosciu mi go rozebral na miejscu i powiedzial ze regeneracja nie ma sensu bo do wymiany jest wklad ktory bedzie kosztował tyle co nowy wtrysk. A na taki poki co mnie nie stac :/

kupujesz używke od firmy na Allegro, masz 14 dni na zwrot, sprawdzasz czy dobrze działa i zostawiasz lub odsylasz,
proste jak wtryskiwacz :]

Silniki 185/200/210 koni mają inne wtryskiwacze

Wtrysk zalozony a rezultatu nie widać... ciagle tak samo kopci.
Jedynie co na pierwszy rzut oka sie zmienilo to spalanie. Chociaz pojezdze dłuższej to sie wtedy okaże dokładnie.

Ostatnia edycja:
301.jpg
302.jpg

A ja ma pytanie dotyczące sprawdzania korekt.
U mnie w FESie jak zaznaczę tę pozycję od korekt wtrysku nic się nie dzieje,tam gdzie u kolegi na zdjęciu są wyniki -0,60, 3.12, -0,34, -1.30, -0,75, to u mnie pokazuje tylko jednostkę miary i tyle.
Łączę się kablem vagkkl+fiatecuscan - ten niebieski z przełącznikami, wszystkie inne opcje działają a korekty wtrysków nie.
Chyba, że potrzebna jest jakaś specjalna procedura aby to sprwdzić? :D

Ostatnia edycja:
Dopiero od cf3 jest taka możliwość.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

O myslalem ze wszystkie cf3 mialy juz 16 :) dobrze woedziec na przyszlosc

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót