• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulietta] dyfuzor w VQ

Ten z olx to faktycznie ten sam,mnie wyszedł 260zl plus lakier 14zl i pasek z aliexpres 8m za 20zl no i trochę kombinacji, nerwów, roboty. Jak za 300zl to efekt zadowalajacy;)

Hornet15re Naprawdę świetna robota! Podpowiedz - pasek jest niezbędny, czy można sobie go darować w razie co?

Pasek nie jest potrzebny,bez też wygląda dobrze,jak dociagniesz dobrze blaszkami.

Ja mam taki z Ebay.

21457924_1445716508845848_5017356367425143820_o.jpg21687133_1445717228845776_5872663447835615181_o.jpg

Kwestia gustu. Ori to nie jest. Wygląda jak doklejony. Takie renault Thalia zrobiony z Clio.

Ostatnia edycja:
Myślę, że kolega chce iść tym tropem:
8ec3b8fb34c3c335.jpg
Troszkę go nabłyszczysz i będzie :D

Inna alternatywna wersja bo często się nie zdarza ...
Oryginalny Zender pomalowany w czarny połysk :)
IMG_20200418_165603.jpg
IMG_20200418_164737.jpg

Witam Szanownych Państwa Alfaholików,

czy istnieje możliwość sciągnięcia tylko samego dyfuzora bez konieczności demontażu tylnego zderzaka? a może inaczej, czy ktoś z Was miał okazję wykonywać taki demontaż i czy dużo było z tym zabawy? :)

do demontażu nie trzeba ściągać zderzaka,odkręcasz dolne śrubki,wkładasz coś cienkiego miedzy dokładkę a zderzak i po kolei wypinasz zatrzaski.

[MENTION=84748]Hornet15re[/MENTION]

Czyli generalnie dyfuzor zamówiony z Turcji nie jest zbyt dobrze przystosowany do montażu na fabrycznych otworach/zaczepach i trzeba kombinować?

Niestety trzeba kombinować,nie jest tak jak pisze sprzedawca plug&play:/ ale warto się pomęczyć,efekt końcowy wynagradza włożona prace

A ja uważam że ten kawałek plastiku nie jest wart tej kasy;D

To pomyśl o tych co dają prawie 2tys za taki nowy...;) A te 4stówki to jeszcze do przyjęcia,mnie turecki na gotowo wyszedł 300.

To pomyśl o tych co dają prawie 2tys za taki nowy...;) A te 4stówki to jeszcze do przyjęcia,mnie turecki na gotowo wyszedł 300.

tylko trzeba by zrobić powojny wydech od razu, ja mam pojedynczy. Z drugiej strony to nie wiem czy chce jednak inwestować w to auto. Pojezdze z rok i kupię coś lepszego

Amortyzatory
Powrót