• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[147] DRIFT-R's Alfa Romeo 147 miniGTA

Wczoraj przypadkiem trafiłem na dwie fotki prawie serii (poza felgami i zawieszeniem), w oryginalnym lakierze i z połamanym zderzakiem. Taka bidulka była....

attachment.php

attachment.php

Poprzedni właściciel tak zderzak załatwił - zdjęcie z przed 2 lat - z Czarnej Łąki. A jak już coś to na 8 dostała czarne lampeczki na tył przecież :).

ja tak samo miałem zderzak jak kupowałem.. już lepiej wygląda ale nie zrobione do końca ;)

ostatnio widziałem alfa o bardzo podobnym lakierze na blachach SP i już myślałem że to Ty bo nie wiedziałem że jesteś z okolic Łodzi ;)

Ładną metamorfozę Bella przeszła w Twoich rękach. Gratuluje zacnego wozidła ;)

Trochę zmian przeszła a jeszcze kilka pomysłów czeka na źródło finansowania :).

A co do zderzaka to nie było już co naprawiać i nawet na zimę się nie nadawał więc wskoczył nowy zamiennik za 200 - daje radę.

ten twój zderzak przedni a'la GTA za 200zł? czy mowa o jakimś innym, który był wcześniej?

Mowa oczywiście o zamienniku standardowego zderzaka, którego używam w warunkach zimowych.

Dokładnie chodzi o ten:

attachment.php

Oczywiście 200zł to cena gołego zderzaka bez listem, kratek itd., aczkolwiek z zaślepką na hak :)

lakierowałeś sam czy ktoś Ci lakierował? jaki koszt lakierowania?

powiedz mi, co ile zmieniasz olej w swojej belli? widzę że bardzo dbasz o auto dlatego pytam Ciebie ;)

Lakierować niestety nie potrafię wiec sam tego akurat nie robiłem, ale miałem to po kosztach wiec nie były duże.

Eksploatacja
Co 10.000 km olej, filtr oleju, filtr powietrza
Co 15.000 km filtry instalacji LPG
Dodatkowo wiosną filtr kabinowy (x2)

Obecnie olej Liqui Moly MoS2-LEICHTLAUF 10W40 + płukanka Liqui Moly Engine Flush + Filtr Oleju i Powietrza UFI czyli taki zestaw:

attachment.php

Zawsze trzeba mieć zapas :).
Często mam w bagażniku litr oleju, płynu chlodniczego i do spryskiwaczy, których w danym czasie używam tak w razie potrzeby czy konieczności.

Ostatnia edycja:
Scyzoryk to gratis do zakupu od Pablo - z logo Liqui Moly - nawet fajny. A co chlastania to panewki niecałe 1,5 roku temu wymieniane więc luz :).

Z założenia 147 miała być u mnie 3-5 lat a może i na stałe więc jak już trafiła się okazja rozbierania silnika to i panewki wymienione. W tej chwili jest u mnie prawie 2,5 roku i jeszcze przynajmniej rok będzie więc nie tnę kosztów z myślą o sprzedaży lub coś w tym stylu :).

Amortyzatory
Powrót