Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
A, co sie dzieje
Mój kolektor ma 65 tys przebiegu i jest szczelny.
Bo jest czysty, silnik pracuje idealnie równo, korekty wtryskiwaczy zawierają się w przedziale -0,5-0,5 i dodatkowo wlanie ropy strzykawką w gniazda osi klap nie wywołują na pracującym siniku żadnej reakcji. Chyba wystarczy.
W mojej poprzedniej 2.4 nie zauważyłem większej różnicy z klapkami a bez, ale co kto lubi. Jeden wywali i będzie jeździł, drugi będzie strzykał ropą po silniku dla pewności, wolna wola![]()
Jeździłeś autem z wywalonymi klapami (nie działającymi) a potem wsiadłeś do takiego z usuniętymi. Ja mam w tej chwili do dyspozycji takiego z usuniętymi i sprawnego. Jest różnica.
Jeździłeś autem z wywalonymi klapami (nie działającymi) a potem wsiadłeś do takiego z usuniętymi. Ja mam w tej chwili do dyspozycji takiego z usuniętymi i sprawnego. Jest różnica.
Ja zaś słyszałem , że po wywaleniu klap jest lepiej, ponieważ silnik od samego początku dostaje więcej powietrza, bo otwarte są wszystkie kanały, a w przypadku posiadania klap, to zaraz po odpaleniu siłownik zamyka klapy i otwiera je dopiero przy jakichś tam obrotach bodaj 2500.
Jest dokładnie odwrotnie.
No właśnie że działa to dokładnie tak, jak napisał falko29. Przy niskich obrotach jeden z kanałów jest zamknięty i wraz ze wzrostem obrotów jest stopniowo otwierany. Doczytaj.