• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Dołożenie przedniej kamery

DonAlf

Nowy
Auto
Giulia 2.0 280
W związku z licznymi odpryskami planuję wymianę szyby czołowej. Obecnie mam szybę bez wycięcia na kamerę przednia do obsługi automatycznych świateł drogowych, czytania znakow itp. więc przy okazji wymieniłbym na odpowiednią szybę i dołożył kamerę. Ktoś może przerabiał temat i jest w stanie powiedzieć czy są wszystkie potrzebne wiązki, czy można dołożyć używana kamerę no i czy nie ma problemu, żeby aktywować kamerę w MES, bo same dodatkowe opcje to nie problem.

Da się zrobić. Wiązki o ile kojarzę nie są kompletne (ktoś dokładał - brał ode mnie kamerę i coś tam z nim gadałem), do tego jeszcze o i ile pamiętam był problem, że szyba nie miała takiej grzałki (może aftermarket była szyba i założenie że przełoży się?). Do tego musiałbyś zmienić manetkę - jakby co nowe mam na sklepie shop.stuff4car.com zarówno Giulia jak i Stelvio. Z resztą kamerę chyba też mam jeszcze przedlift ze swojego auta (wymieniałem na polift w ramach zrobienia z niej funkcjonalnie pełnego polifta z wszystkimi asystentami). Jeśli ode mnie te 2 rzeczy kupisz to Ci poszukam schematu oraz co trzeba zmienić w proxi. Przy okazji będziesz mógł aktywować auto high beam

Automatyczne swiatla drogowe, czyli w skrocie jak cos jedzie z przeciwka to sie same na chwile wylacza i potem włączą. A w jakim celu potrzebna byłaby wymiana manetki ?

Do ldw przycisk oraz do auto high beam ori bez kdw nie dziala

Amortyzatory
Powrót