[Giulia] Dołożenie kamery cofania

MiLykie

Nowy
Auto
Fiat Palio & Julka 1.4 MA
Moi mili, teraz trudniejszy temat.

Powiedźmy, że mam na oku interesującą Giulię, ale bez kamery cofania. A osoba, która ma nią jeździć jest mocno do tego przyzwyczajona, więc jest to "must-have".

Czy ktoś chociaż słyszał (nie marze nawet, aby próbował) o dołożeniu do Giulii kamery cofania, oczywiście takiej, która funkcjonuje jak ori. Ideałem by było jakby wystarczyło zapodać jakiś moduł, kamerę jako taką, i zrobić osiowanie proxi, chociaż wątpię, aby było to tak przyjazne. :)

I mam tu na myśli oczywiście oryginalne części, nie żadne druciarstwo.

Popatrz na alledrogo tam już pojawiają się części do Giulii z odzysku. Pewnie po cwaniakami co popisywali się Q w trybie Race :)

Problem zakupu kamerki (ori) czy ewentualnie jakieś centralki nie jest wielki. Nawet w ASO ceny są normalne. Bardziej mi chodzi o podpięcie tego do body i ewentualnych wiązek. Bo nie będę pruł nowego samochodu wzdłuż...

Również proszę o podpowiedź co trzeba dołożyć aby doinstalować kamerkę ?

Ta fabrczyna kamerka to trochę jakby jej nie było, naprawdę niewiele tam widać, jedyna zaleta, że jak czujniki coś łapią to można probować rozszyfrować czy to coś dużego ;)

Jeśli to Giulia sprzed MY21 to lepiej jakiegoś Carplaya rysującego linie aktywne i obsługującego kamery AHD. Wtedy jakiś sensowny kąt widzenia, czułość po zmroku i full screen.
Ori to faktycznie wybitna nędza.

Jeśli to Giulia sprzed MY21 to lepiej jakiegoś Carplaya rysującego linie aktywne i obsługującego kamery AHD. Wtedy jakiś sensowny kąt widzenia, czułość po zmroku i full screen.
Ori to faktycznie wybitna nędza.

Car play mam fabrycznie a co to takiego ahd i jak to zamontować

Sorry, nieporozumienie. Ty masz fabrycznie AA/CP po kablu. Ja mówię o tym co Chińczycy nazywają Carplay box. Wpisz sobie na Aliexp to zobaczysz o co chodzi. W skrócie to pudełko dodające AA/CP oraz mające wejścia dla kilku kamer - cofania, przedniej, bocznych. I wtedy kamera może być lepszej jakości niż fabryczny CVBS. Ale wszyscy oni upierają się że to nie działa z Alfami nowszymi niż MY20 (8.8 touch i nowe menu).

Problem zakupu kamerki (ori) czy ewentualnie jakieś centralki nie jest wielki. Nawet w ASO ceny są normalne. Bardziej mi chodzi o podpięcie tego do body i ewentualnych wiązek. Bo nie będę pruł nowego samochodu wzdłuż...
Nowy samochód i bez kamery cofania?

Sorry, nieporozumienie. Ty masz fabrycznie AA/CP po kablu. Ja mówię o tym co Chińczycy nazywają Carplay box. Wpisz sobie na Aliexp to zobaczysz o co chodzi. W skrócie to pudełko dodające AA/CP oraz mające wejścia dla kilku kamer - cofania, przedniej, bocznych. I wtedy kamera może być lepszej jakości niż fabryczny CVBS. Ale wszyscy oni upierają się że to nie działa z Alfami nowszymi niż MY20 (8.8 touch i nowe menu).

Ej no to mam coś takiego carlink 5.0 i car play mam bezprzewodowy ale o opcji kamery w tym urządzeniu nie słyszałem no chyba że w tym moim nie ma ….albo też nie wiem

To zupełnie co innego. Nie chodzi o moduł na usb tylko włączany w tor video między wyświetlaczem a etm.
Spróbuj na Ali hasła
JUSTNAVI dla Alfa Romeo Stelvio i Giulia 2016 - 2019 bezprzewodowy interfejs Carplay Box Android Auto Smart Box z lustrzanym łączem GPS

PS. To tylko przykład o czym mówię.
Nie traktuj tego jak rekomendacji zakupu. Takich boxow jest wiele i nie wiem co który jest wart.

Amortyzatory
Powrót