• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Giulia] Dokładna data produkcji auta

vincent

Nowy
Auto
Giulia Super 2018
Cześć,
ostatnio w paru wątkach pojawiły się odniesienia do daty produkcji auta. Chciałbym poznać datę produkcji swojego, ale mam wrażenie że to jakaś tajemnica :)

Sprawdzałem:
- papiery sprzedaży - brak informacji (poza rokiem oczywiście)
- tabliczka znamionowa (bardziej naklejka) we wnęce drzwi kierowcy - brak informacji nawet o roku produkcji
- komputer (za pomocą MES) - brak informacji
- dwie strony z ePER - nie znajduje mojego VINu

Ktoś wie jak jeszcze można szukać tej informacji, poza wizytą w ASO?

Cześć,
ostatnio w paru wątkach pojawiły się odniesienia do daty produkcji auta. Chciałbym poznać datę produkcji swojego, ale mam wrażenie że to jakaś tajemnica :)

Sprawdzałem:
- papiery sprzedaży - brak informacji (poza rokiem oczywiście)
- tabliczka znamionowa (bardziej naklejka) we wnęce drzwi kierowcy - brak informacji nawet o roku produkcji
- komputer (za pomocą MES) - brak informacji
- dwie strony z ePER - nie znajduje mojego VINu

Ktoś wie jak jeszcze można szukać tej informacji, poza wizytą w ASO?
Na tabliczkę znamionowe powinno byc A pozatym na takim dokumencie z fabryki odnośnie deklaracji specyfikacji samochodu.. Ja przy leasingu dostałem ksero.. nie wiem jak to się fachowo nazywa..

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

Niestety nie dostałem takiego dokumentu, nawet ksero. Auto z placu od dealera, też w leasingu - może dlatego.

U mnie dokładnie taka sama sytuacja. W żadnych papierach od dealera tego nie ma. Na tabliczce przy kierowcy nic w tym stylu:
IMG_20191019_211453.jpg

W ASO mają aktualny EPER idź i pod pozorem zakupu jakiejś części po VIN podadzą Ci datę produkcji.

data produkcji giulii.jpg
Która data na certyfikacie jest datą produkcji auta?

Ani 09.05.2019 r. ani 27.09.2019 r. nie jest datą produkcji.

jest tylko data od której biegnie gwarancja. I co ciekawe, aktualizuje się przebieg jeżeli miało się zrobiony przegląd.

Amortyzatory
Powrót