Do czego to służy?

Wiwix

Nowy
Auto
156 SW 1,9jtd mały ale wariat 145 kuca
Witam, otóż zastanawia mnie do czego służy to COŚ czarnego obok kabli od fotela :)

Uploaded with ImageShack.us

To jest bezwladnosciowe odciecie paliwa o ile sie nie myle. Bo przydzwonieniu w cos, trzeba wcisnac ten guziczek, zeby mozna bylo odjechac.

nie mylisz się
opisane jest to w instrukcji obsługi

To jest przycisk katapulty działa jak jedziesz więcej niż 120km/h nie proponuje go dusić bo Ciebie w kosmos wystrzeli:D

a tak na serio to jak kolega wyżej napisał i napisał

Witam, otóż zastanawia mnie do czego służy to COŚ czarnego obok kabli od fotela

O.k. chłopaki, a przy okazji podpowiedzcie do czego są ten żółty i czarny kabelek? Też mam takie w swojej Belli i może jestem lamą, ale do dziś nie wiem do czego mogło to poprzedniemu właścicielowi służyć... jakieś ogrzewanie nóg zimą?

ps. moja Bella ma wyposażenie Progression, i welur na siedzeniach, więc podgrzewania siedzeń nie mam.

Oświeci ktoś? :)

Pozdrawiam,

Strzelam, ale byc moze maja cos wspolnego z systemem air bag i matami wykrywajacymi obecnosc pasazerow na fotelach? No bo coz innego?

Podgrzewanie foteli i airbag.

Podgrzewanie foteli i airbag.

Od podgrzewania jest pewnie ten żółty, bo jest u mnie nigdzie nie podłączony odkąd mam Bellę, a błędów airbagów nie miałem do tej pory.
Pewnie było tak, że kable instalowali "jak idzie" we wszystkich wersjach wyposażenia, ale ponieważ fotele mam niepodgrzewane, kabelek błąka się pod siedzeniem bez użycia.

Pozdrawiam,

Zolty zasila grzalki w fotelu czarny laczy sie z wlacznikiem podgrzewania. Tak jest u mnie.

Ja powiem tak wydaje mi się że kolor żółty wiązek elektrycznych w samochodzie wskazuje na instalacje Air-Bag ewentualnie urządzeń związanych z nim bezpośrednio typu mata obecności. A boczne poduszki twoja wersja posiada?

I na pewno jest tak żółte koszulki to to Air-bag

A tak wygląda pozostała instalacja

Ostatnia edycja:
żółta koszulka na przewodach oznacza tylko jedno - system air - bag. kolega nie ma poduszek w fotelach dlatego nie jest podłączone, a druga kostka czarna to elektryka fotela - ogrzewanie i regulacja

to tez sie spytam
wiecie co to za kabel i po co jest?
kabel jest nad nogami pasazera

41013074320119497023.jpg

wygląda jak iso
kolorki się nawet zgadzają
czarny, czerwony i żółty...
zrób zdjęcie bez flesha

żółta koszulka na przewodach oznacza tylko jedno - system air - bag. kolega nie ma poduszek w fotelach dlatego nie jest podłączone, a druga kostka czarna to elektryka fotela - ogrzewanie i regulacja
zgadzam się, żółty to układy odpowiadające za airbag w tym też matę pasażera itp.
Wygląda na to, że kolega miał coś grzebane w swojej belli...

Amortyzatory
Powrót