• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

Do czego to służy?

wygląda jak iso
kolorki się nawet zgadzają
czarny, czerwony i żółty...
zrób zdjęcie bez flesha
ok zrobilem

92380824261282113985.jpg

44023861208714913836.jpg

53530431904107435828.jpg

44454274051590851534.jpg

sądząc po barwach żył:
czarna = masa
czerwona = +12v
żółta = ????

czyżby zasilanie do np. zmieniarki albo aktywnego subwoofera pod fotel ?
sprawdź miernikiem czy mam rację co do czarnej i czerwonej, jeśli tak, to spróbuj sprawdzić, czy żółty nie jest połączony z np. wyjściem sterowania automatyczną anteną lub sygnałem włączenia stacyjki ( wyjąć i odłączyć radio i poprostu omomierzem, brzęczykiem albo innym sposobem sprawdź.

Może to być także zasilanie do np. Lojacka albo innego pozycjonowania GPS (antykradzieżowe/służbowy samochód)

SĄ TO TYLKO DOMYSŁY !!!
żeby później mi ktoś nie robił docinek, że wprowadzam w błąd ;)

doczytałem wcześniejszy opis...
skoro przewód jest nad nogami pasażera , ukryty pod tapicerką, to na 90% jestem pewien, że to pamiątka po zainstalowanym kiedyś NADAJNIKU GPS do zdalnego namierzania samochodu ( Lojack, albo jakiś podobny wynalazek do monitorowania np. floty firmowej)
miałem taki pierdzielnik w służbówce, też był ukryty w kokpicie w okolicach środka kokpitu pod spodem centralnego schowka u góry, przy przekazaniu mi sam. służbowego pierwszą rzecz jaką usłyszałem było "jeśli nie ma zagrożenia życia, to nie odłączaj pod żadnym pozorem klem od akumulatora bez wcześniejszego kontaktu z dyrekcją, bo bądą nieprzyjemności... itp. itd."
więc jeśli:
czarna = masa (-)
czerwona = (+)
żółta = sygnał załączenia stacyjki (MAR)
(ewentualnie czerwona i żółta odwrotnie)
to musi być to :D

moze maz zone sprawdzal :D
bo dzwignia zmiany biegow taka troche podrapana jak od dlugich paznokci czyli mozliwe ze kobieta jezdzila tym autem

Amortyzatory
Powrót