• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Giulia] Demontaż konsoli środkowej Giulia

Polecam piloty Proxim'y, działają super do różnego rodzaju napędów bram. Kosztują niewiele, montaż banalnie prosty. Występują z przyciskami dotykowymi, bez itp.
Użytkuję od trzech lat do sterowania trzema bramami z jednego urządzenia.

Polecam piloty Proxim'y, działają super do różnego rodzaju napędów bram. Kosztują niewiele, montaż banalnie prosty. Występują z przyciskami dotykowymi, bez itp.

Który konkretnie od Proximy używasz? Możesz przesłać zdjęcie jak to masz zamontowane?

Tylko szkoda że nie mają pod piloty 868mhZ...

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Generalnie używam pod system Chamberline (to taki amerykański produkt - ale mają); różne typy pilotów. Mam pastylkowy, mam zabudowany w samochodzie pod dodatkowy przycisk, mają pod światła, klakson. Dzisiaj zakupiłem dodatkowe pod zapalniczkę.
Z tego co się orientuję maja jeszcze łącznie z pastylką dotykową. Robią pod różne systemy kodowania - trzeba dzwonić i pytać, na pewno doradzą.

- - - Updated - - -

Tylko szkoda że nie mają pod piloty 868mhZ...

Mają również na 868 MHz, tylko trzeba pytać o system kodowania.

Generalnie używam pod system Chamberline (to taki amerykański produkt - ale mają); różne typy pilotów. Mam pastylkowy, mam zabudowany w samochodzie pod dodatkowy przycisk, mają pod światła, klakson. Dzisiaj zakupiłem dodatkowe pod zapalniczkę.
Z tego co się orientuję maja jeszcze łącznie z pastylką dotykową. Robią pod różne systemy kodowania - trzeba dzwonić i pytać, na pewno doradzą.

- - - Updated - - -

Pytałem ich i mówili że nie mają... Ja szukam do faaca pilotami SLH

- - - Updated - - -

Ja bym najchętniej kupił pod zapalniczkę, bo to najprostrze rozwiązanie, tylko chyba ani w Giulii ani w Stelvio nie ma. Czy jest w opcji, tylko gdzie?

Będę w niedzielę demontował i zamieniał "zestaw palacza" więc jeśli jesteś chętny to daj znać. Tyle tylko, że pozbywasz się jednego miejsca na kubek, a w tym miejscu jest gniazdo zapalniczki z zapalniczką i wyjmowana popielniczka. Po jej wyjęciu zostaje taki mały schowek - u mnie do tej pory jeździł tam pilot od bramy z kluczami ale bardziej potrzebne mi miejsce na drugi kubek, stąd zmiana.

Ja mam w Giulii wejście na zapalniczkę w schowku pod podramiennikiem, to nie standard w każdej?

Panowie, jeśli ktoś chciałby się zamienić to chętnie oddam swój pojemnik z zapalniczką na taki z dwoma pojemnikami na kubek :) Na razie nigdzie nie mogę tego dostać :)

Mi to by to nawet odpowiadało, ale do wymiany wówczas jest cały tunel pośrodku samochodu?

A ktoś Wie jak wyjąć pokrywę ta zasuwana? Ona jest razem z tunelem?

Tak, tylko ten element z miejscami na kubki. Górna pokrywa zostaje ta sama. Niestety, cały tunel do wyjęcia ale jak już po analizie tego działu widać, nie jest to jakiś trudny temat. Właśnie taki element na dwa kubki zakupiłem i w niedzielę planuję wymianę.
Zamówiłem w serwisie i pierwotna informacja była, że przyjedzie ok połowy września, a kolega zamówił "na pilne", trochę mniejszy rabat ale przyjechał po ok. tygodniu. W detalu kosztuje ok 240,00 zł brutto.

Ostatnia edycja:
Tak wygląda pod zapalniczkę
253.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Nic nie trzeba robić, po prostu wkłada się pilota do gniazda zapalniczki z przodu na konsoli i naciskając przycisk steruje bramą. Odpowiednio jedno naciśnięcie kanał 1, dwa naciśnięcia kanał 2 itp.
Proste jak nic.

Nic nie trzeba robić, po prostu wkłada się pilota do gniazda zapalniczki z przodu na konsoli i naciskając przycisk steruje bramą. Odpowiednio jedno naciśnięcie kanał 1, dwa naciśnięcia kanał 2 itp.
Proste jak nic.

A w jaki sposób to sie programuje ? Wystarczy obecny pilot i zaciągnie z niego transmisje czy trzeba grzebać przy elementach bramy itp. dopytuje bo to garaż i szlaban na osiedlu..

Trzeba zamówić pilot z odpowiednim systemem kodowania, taki jak brama i wczytać (dodać) do sterownika bramy - tak jak normalny pilot.

Trzeba zamówić pilot z odpowiednim systemem kodowania, taki jak brama i wczytać (dodać) do sterownika bramy - tak jak normalny pilot.

Podaj więcej szczegółów gdzie to zamówić

Amortyzatory
Powrót