• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

[Giulietta] Demontaż końcówki wydechu

Olafinski

Nowy
Auto
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA 170KM 2011r
Witajcie,
temat może błachy, ale jako niedoświadczony majsterkowicz nawet to jest dla mnie wyzwaniem. Chciałbym zamienić końcówkę tłumika w mojej giuliettcie i nie wiem jak zdemontować starą, załączam zdjęcie jak to wyglada, jest przyczepiona jakimś bolcem bez otworu na torksa, poprostu okrągła dziurka. Nie mam pomysłu jak to pokonać.
Będę wdzięczny za pomoc ;)

947186E1-52E2-4419-B8D1-D1547507BABB.jpg

Dla mnie wygląda to jak nit więc możesz mieć rację co do nitowania. [emoji6]

masz 3 lub 4 malutkie nity do rozwiercenia

A co zrobić gdybym chciał starą, po oczyszczeniu i np ponownym chromowaniu znowu zamontować?

Nitujesz albo na małe śrubki

Super, dzięki wam za pomoc. A ktoś wie jaką ma średnicę rura bez tej nakładki? Nie wiem na jaką średnicę montażową zamawiać końcówkę, a nie mam jak tego sprawdzić przed demontażem :) giulietta 2011 170km -> mój model

Zewnętrzna można bez problemu suwmiarka zmierzyć... ale ja nie mam więc nie mam jak pomóc. Chyba że po pracy zmotywuje się i pojadę kupić to Ci zmierzę[emoji6]
Ewentualnie zobacz w necie jak ktoś sprzedaje wydech poproś o wymiar.

Nie będę prosił o zakup, ale jeśli kolega badrequest posiada suwmiarkę to będę bardzo wdzięczny za pomoc :) na oko miarką wydawało się więcej niż 50mm, bardziej pod 60mm bym celował

Nie ma problemu. Swoją drogą jak masz zamiar majsterkować to suwmiarkę i parę innych takich polecam mocno :>

Amortyzatory
Powrót