[Giulia] Demontaż boczka drzwi Giulia

Paszczak

Użytkownik
Auto
była Giulietta 1.4 120 KM 2012r, Giulia RWD Ti Sport 2018r
Witam
Mam problem z tylnymi drzwiami. Muszę je rozbroić do malowania i nie mogę zdjąć panelu podnoszenia szyby (tego całego plastiku, który jest pod tapicerką). Poodkręcałem wszystkie śruby, głośnik i silniczek podnoszenia szyby, odkręciłem mocowanie szyby i nic. Coś trzyma w środku (bliżej boku drzwi). Nie mam pomysłu, a nie chcę się szarpać.
Pozostała mi jeszcze do zdjęcia zewnętrzna klamka. Czy jak ją ściągnę, to reszta wyjdzie?

Przednie są dodatkowo montowane śrubą pod czerwonym plastikiem na boku drzwi, zobaczy czy tył przypadkiem nie jest podobnie.

klamkę rozebrać, zamek odczepić o ile pamietam, nakładkę zamka masz torx na boku drzwi nad zamkiem/na zewnątrz bardzie pod gumową zaślepką z 3 zdjęcia (o ile się nie myle haha) - tylko raz robiłem pod audio 1.5+ roku temu więc już też szczegółów nie podpowiem czy to wszystko. wiązkę rozumiem też odczepiłeś od drzwi przez otwór w głośniku? niestety tylko takie fotki znalazłem
20201210_161509.jpg 20201216_172258.jpg 20201216_173144.jpg

jak epsonix opisal panel zdejmowany jest wraz z zamkiem i ramka na klamke zewnetrzna

OK, dzięki. Tę krótką zaślepkę klamki delikatnie podważyć jakimś plastikowym plastikiem :)
Wiązka już była odczepiona, drzwi są na podmiankę. Julka już w przyszłym tygodniu zostanie dowieziona z Bremer prosto do blacharza i się zacznie.

No i się udało. Dzięki. Może wiecie jak wyjąć tę małą szybkę

Niestety tu ja nie podpowiem, bo do audio nie trzeba bylo wyjmowac tylnych

No i się udało. Dzięki. Może wiecie jak wyjąć tę małą szybkę

- odciagasz gumowe uszczelki - zielone strzalki.
- przy #1 znajdzies sruby. odkrec. ozdobe przesun na dol, aby odczepic u gory.
- #2 nie pamietam czy trzeba ja zdejmowac ale ja zdejmojie. trzymana na "zaczepkach". zobacesz sam.
- zdejmujesz ozdoba z uszczelko. zacznij tam, gdzie jest zolta strzalka, zwroc uwage, jak zaczepia sie w tym miejscu pod uszczelko.
- zdejmujesz dolna ozdoba/uszczelka.
- znajdziesz sruby kture trzymaja szybke. tam gdzie niebeska strzalka musi byc klipsa.

door.jpg

Patrząc na rozebrane drzwi to widać piękny potencjał na wygłuszenie matami. Jest super dostęp od środka.

- odciagasz gumowe uszczelki - zielone strzalki.
- przy #1 znajdzies sruby. odkrec. ozdobe przesun na dol, aby odczepic u gory.
- #2 nie pamietam czy trzeba ja zdejmowac ale ja zdejmojie. trzymana na "zaczepkach". zobacesz sam.
- zdejmujesz ozdoba z uszczelko. zacznij tam, gdzie jest zolta strzalka, zwroc uwage, jak zaczepia sie w tym miejscu pod uszczelko.
- zdejmujesz dolna ozdoba/uszczelka.
- znajdziesz sruby kture trzymaja szybke. tam gdzie niebeska strzalka musi byc klipsa.

Pokaż załącznik 284161

Spróbuję w poniedziałek, wiadomo pogoda, grill i piwko. Dzięki za opis i zdjęcie

@shpuncik wszystko poszło tak jak napisałeś, szybka zdemontowana, dzięki

Gdyby ktoś był chętny podzielić się wiedzą jak rozebrać drzwi przednie byłbym wdzięczny. Pierdzi mi głośnik i muszę coś z tym zrobić.

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka

Sa filmy na youtube

Amortyzatory
Powrót