• Możecie ponownie zamawiać nasze ramki pod tablice rejestracyjne.

Więcej szczegółów w tym wątku

Czyszczenie skóry

Do czyszczenia skórzanego narożnika w domu dałem się namówić na zestaw Gliptone i powiem szczerze, że doopy nie urywa.

oczy krwawią czytając niektóre wypowiedzi

oczy krwawią czytając niektóre wypowiedzi
Kolego, ale rozmawiajmy merytorycznie. Jeżeli nie zgadzasz się z czyjąkolwiek wypowiedzią (do czego masz pewne prawo, zwłaszcza po niektórych postach tutaj), to pisz konkretnie z czym się nie zgadzasz i uzasadnij dlaczego, bo posty o treści którą można streścić do słowa "bzdura" nie dość że nic nie wnoszą, to są mniej warte niż te w których faktycznie mogą być bzdury - tamte przynajmniej próbują zgodnie z wiedzą piszącego cokolwiek wprowadzić do tematu, nawet jeżeli jest to nieprawdą i będzie za chwilę sprostowane - w tym też jest wartość. Twój jest bezwartościowym marudnictwem.

Kolego KHOT masz rację co do mojej wypowiedzi. Po zastanowieniu się stwierdzam, że nie powinna się tutaj znaleźć.
Jednakże nadal twierdzę, że tani kosmetyk marketowy nie zastąpi dedykowanego środka do użytku profesjonalnego.

A co powiecie na temat cilit bang (power cleaner)? :D Skórę czyści bdb, tylko czy nie zeżre jej całej?

Używałem LCK, tego najmocniejszego - powiem szczerze, że taki se. Teraz auto wróciło z malowania, środek wkładali, skóra bananowa i cholera trochę pobrudzili. Tego cilita mam pod ręką i działa, przeżyje to to ten środek? :D

Ja zastosowałem Leather Ultra Clean z Kliniki skóry i z efektów nie jestem zadowolony. Faktem jest ze stan moich foteli jest koszmarny (auto z makaronów) ale myślalem ze srodek za 150zł poradzi sobie z tym bez najmniejszego problemu. Wypsikalem prawie polowe butelki i naet jednego fotela nie doczyscilem jak zachwalal dystrybutor.

A brałeś pod uwagę fakt, że możesz robić to źle? Zanim się nauczyłem, że to co piszą na opakowaniu jest lepsze od mojego własnego pomysłu na użycie, też miałem duże zużycie produktu i słabe efekty.

Ogladalem film instruktazowy kilka razy i nie ma w tym nic skomplikowanego. Jedyna róznica to, ze na filmie uzyskiwali dosc ladna piane a u mnie nawet tego piana nie mozna nazwac. Oto efekty ale na zdjeciu wyszlo to bardzo ladnie w realu nie jest juz tak jakbym oczekiwał

attachment.php

Załączniki

• IMG_1234.jpg
    IMG_1234.jpg
    76.4 KB · Wyświetleń: 210
Koledzy- prosty sposób - szare mydło, ciepła woda, szczoteczka do zębów i lecimy. Potem wilgotny ręcznik, wycierasz i spokój. Najlepszy sposób aby np kremowa tapicerka nie łapała przebarwień np od niebieskich jeans-ów to kwarc do skór i po kłopocie. spokój na ok 2 lata.:)
attachment.php

Ostatnia edycja:
Polecano mi kiedyś szare mydło do wyczyszczenia czerwonych pasów bezpieczeństwa efekt mizerny. Jesli zdjęcia przedstawiają prawde spróbuje ale szczoteczką do zębów juz myje felgi BBS i snia mi sie po nocach te szczoteczki

możesz spróbować Leder Clean TENZI , albo APC-IN także TENZI - przestrzegaj podawanych stężeń

Zbyszki, ja używam akurat Gliptona, ale tam, żeby dobrze czyściło i robiła się piana, zawsze zwilżam wodą szczotkę, wtedy idzie pięknie. Może z tym preparatem też trzeba?

Mozecie sie jedynie domyślić jak wyglądają skóry od starego makarona, który plaszczyl dups...o w palacym sloncu i nieswiadomy jak o nie dbac. Wiem ze jest milion srodków i preparatów ale jak mam na nie wydac 600zł czy wiecej do tego sie narobic jak mrówka to czy nie lepiej kupic komplet foteli w dobrym stanie?

trzeba odpowiedzieć na pytanie inaczej- czy fotele wymagają czyszczenia czy są przetarcia i pęknięcia skór i wymagają regeneracji i ponownego lakierowania. W tym pierwszym przypadku preparat do mycia skór do konserwacji i do zabezpieczenia wystarczy- polecam Ci produkty TENZI mają bardzo dobry stosunek jakość -cena i są bardzo wydajne.

Na początku myślałem, ze wystarczy je wyczyscic ale fotel kierowcy zaczął odsłaniać swoje zniszczenia i skóra jest popekana. Oglądałem produkty TENZI i faktycznie cena jest naprawde rewelacyjna a nie jak sie rzucilem na polecane produkty z klinikiskóry.pl

Na początek spróbuj szarym mydłem. Tu masz foto jak swoje czyściłem oczywiście wszystko leciałem szarym mydłem i efekt rewelacjyjny był jak dla mnie.
175669-czyszczenie_skory-dscn0497.jpg
175670-czyszczenie_skory-dscn0499.jpg

Załączniki

• DSCN0497.jpg
    DSCN0497.jpg
    51.9 KB · Wyświetleń: 135
  • DSCN0499.jpg
    DSCN0499.jpg
    48 KB · Wyświetleń: 135
Amortyzatory
Powrót