Czym wyczyścić ?

Najprostsza metoda to podgrzanie gumy a następnie kartą np. bankową jest usunięcie. Pozostałości wedle uznania można pastą czy benzyną ekstrakcyjną czy kto co tam lubi. Im miej agresywny środek tym lepiej. Benzyna ekstrakcyjna można spowodować, że panel szyb zrobi się biały. Jednak jeśli finalnie ma być malowany to luz. U siebie pozostałości gumy psikałem plakiem i docierałem szorstką szmatką.

Ja u siebie na panelach od szyb tą gumę zdarłem po trochę plakiem i denaturatem, po tym zabiegu plastik pod spodem nie zrobi się biały, można spróbować nitro czy też zwykłym rozpuszczalnikiem ale później dobrze by było pomalować cały panel bezbarwnym połyskiem lub matowym żeby zakryć zmatowiałe miejsca, cały panel będzie wyglądał tak jak by został pomalowany na czarno. Jak chcesz to mogę ci podesłać zdjęcia jak to wygląda u mnie po ściągnięciu gumy i pryśnięciu tylko lakierem bezbarwnym :)

Ostatnia edycja:
Ja robię to czymś na bazie alkoholu. :D Ostatnio nawet Stockiem :D Daje radę.

Ja bym to czyscil taka pasta ola do czyszczenia armatury i takich spraw ona jest taka lekko ścierna. Albo pastą do zarysowań np tempo lub k2 napewno nie papierem ściernym, a nitro może rozpuścić plastik
spokojnie papierem wodnym, nie zniszczysz a usuniesz drobne zarysowania aby wygładzić powierzchnię przed malowaniem. Jesli chodzi o wierzchnią warstwę gumy to może być za delikatny.

Amortyzatory
Powrót