Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Ja nie rozumiem dlaczego przeglad jest droższy. Przecież szczelności instalacji nie sprawdzaja tylko legalizacje butli.
Najlepiej jakby wszystko zwiazane z lpg było za darmoOC, przeglądy i sam gaz
Niby dlaczego miał byś nie płacić za przegląd butli czy tam czego, skoro zmienia sie paliwo zasilające silnik, moda też kosztujeprzegląd pb u mnie 90zł + 60zł za LPG - że niby za co??? dodam, że mam 3 auta, jedno na pb, drugie na ON, a trzecie na pb+ lpg i wg. ten przegląd to zdzierstwo kasy. bo niby dlaczego ja mam płacic o ponad połowe wiecej za ten przegląd???
Jak widać tobie takiej tolerancji brak, myslisz że jesteś kimś lepszym bo masz droższą armaturą od czyjegoś auta?trzeba nauczyć się tolerancji dla ludzi nie znających się na temacie, twierdzących że psujemy silnik, a oni wolą benzyne bo ich stać (mimo że np wydają na benzyne miesięcznie tyle co niektórzy na lpg w 3dni, nie rzadko jeżdżących samochodem wartym tyle ile nasza instalacja, na używanych oponach, zamiennikach i częściach używanych) – silne nerwy wymagane
Niby dlaczego miał byś nie płacić za przegląd butli czy tam czego, skoro zmienia sie paliwo zasilające silnik, moda też kosztuje![]()
Ja właśnie twierdzę odwrotnie - inni myślą że są lepsi, dlatego że litr paliwa który leją jest 2x droższyJak widać tobie takiej tolerancji brak, myslisz że jesteś kimś lepszym bo masz droższą armaturą od czyjegoś auta?
dlaczego nie?Najlepiej jakby wszystko zwiazane z lpg było za darmoOC, przeglądy i sam gaz
Wystarczy doczytać resztę tematów "WOJEN" odnośnie lpg/benzyna/on - w każdym zawsze pojawia się wątek - 'stać mnie na benzynke, wiec nie zaloze lpg' - czyli szydzenie, że niby Ci co mają lpg to jakies biedakiKażdy doczyta dalej co napisałeś a inni nie myślą że są lepsi tylko inaczej wydają swoją kasę
Dokładnie to miałem na myśliMoim zdaniem nie ma to znaczenia czy auto ma lpg czy nie ma, dbałosć o auto nie zależy od tego
Tutaj niestety polityka państwa odgrywa zbyt dużą rolę - dlaczego w cywilizowanych krajach są dopłaty, ulgi itp dla posiadaczy LPG? (jak opisałem parę postów wyżej), a u nas od zawsze nawet chcieli akcyzę podnieść na gaz... Z benzyny i ON są sporo większe podatki, taka różnica - a podniesienie ich do poziomu benzyny było by bezsensowne.ale niech mnie nie przekonuja że to jest lepsze od Pb bo zamiast zbiorników na benzynę mieli by zbiornik gazu
Pewnie, że oszukują wg mnie gdyby to było paliwo przyszłości to już dawno byśmy zapomnieli o Pb i jeździli na lpg. Jak widać postęp idzie w stronę elektryczności i wodoru. Ale póki co lpg ma jedną podstawową zaletę, jest tańsze. Trzeba tylko podejść do tego racjonalnie, wg mnie większość instalacji w dużych silnikach jest zakładana przez użytkowników, którzy raczej chcą podnieść sobie komfort psychiczny przy tankowaniu niż zaoszczędzić. No bo ile trzeba by jeździć tak dużo palącą jednostką, aby zwróciła się droższa instalacja ? Poprzedni właściciel mojej V6 chyba dlatego założył właśnie instalację, bo jeśli wierząc jej historii przebiegu to nawet w połowie się nie zwróciła... ale niech mnie nie przekonuja że to jest lepsze od Pb bo zamiast zbiorników na benzynę mieli by zbiornik gazu więc mnie oszukujecie![]()
a dlaczego tak uważasz ? mniej używacie dróg, mniej je niszczycie Polska to nie kraj miodem i mlekiem płynąca, zasady, przepisy i opłaty powinny być równe dla wszystkicha podniesienie ich do poziomu benzyny było by bezsensowne
Moda na gazNo bo ile trzeba by jeździć tak dużo palącą jednostką, aby zwróciła się droższa instalacja ? Poprzedni właściciel mojej V6 chyba dlatego założył właśnie instalację, bo jeśli wierząc jej historii przebiegu to nawet w połowie się nie zwróciła
Moda na gaz
- ale Mniej zanieczyszczamy środowisko, więc gdyby tak do tego podchodzić to cena za 1 litr pb musiała by wynosić z 20zł/litra dlaczego tak uważasz ? mniej używacie dróg, mniej je niszczycie Polska to nie kraj miodem i mlekiem płynąca, zasady, przepisy i opłaty powinny być równe dla wszystkich