Właśnie to napisałem wcześniej...
Wiem, ale specjalnie sięgnąłem do instrukcji i przekleiłem bezpośrednio z PDFa
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Właśnie to napisałem wcześniej...
Ja akurat do Julki leję marketową PB98 z dodatkiem bioetanolu. Jest sprzedawana w cenie PB95, więc argument o kasie odpada. Silnik ma o wiele lepsze osiągi niż nawet na shellowskiej V-power95, a spalanie jest niższe o ok 0,5l/100km.
Stosował ktoś?
A paliwa premium do diesli ? Leje tylko takie bo różnica na baku tylko 10zł a jakiś spokojniejszy jestem. Warto, nie warto? Plusy minusy , według waszej wiedzy i doświadczeń?
Nie wiem czy to ma znaczenie ale w żadnym w swoich aut lejąc tylko paliwo premium na jednej stacji nigdy nie miałem problemu z wtryskami, a filtr paliwa przy wymianie nie przerażał stanem, zasyfieniem.
Ris- zgodze sie z Toba, ale nie do konca.
Samo w sobie paliwo nie robi roznicy tylko ustawienie silnika. Oczywiscie lepsze nastawy silnika wynikaja z zastosowania paliwa, dzieki ktoremu mozemy wyprzedzic kat zaplonu.
Jezeli komputer potrafi dostosowac sie do aktualnej liczby oktanowej paliwa to osiagi beda rosnac- nie ma zadnych watpliwosci. Jezeli jednak komputer nie reguluje takich rzeczy (lub nie ma "dynksa" to przelaczania recznego) to stosowanie 98 jest bezcelowe.
A paliwa premium do diesli ? Leje tylko takie bo różnica na baku tylko 10zł a jakiś spokojniejszy jestem. Warto, nie warto? Plusy minusy , według waszej wiedzy i doświadczeń?
Nie wiem czy to ma znaczenie ale w żadnym w swoich aut lejąc tylko paliwo premium na jednej stacji nigdy nie miałem problemu z wtryskami, a filtr paliwa przy wymianie nie przerażał stanem, zasyfieniem.