Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
BTW – jeśli masz oryginalne czujniki to masz włącznik układu na przyciskach w podsufitce.
Plus info na komputerze pokładowym w trakcie działania czujników (i żadnych piknięć sygnalizujących włączenie systemu).
Info (w postaci schematu samochodu) jest chyba tylko w autach z kompletem czujników (przód + tył). W autach z samymi tylnymi czujnikami tego nie ma. Piknięcia są gdy coś niedomaga w układzie.
wyświetlanie na wyświetlaczu można włączyć fes-em, ja tak zrobiłem mając tylko czujniki z tyłu i posiadam przycisk w podsufitce
Ok, dzięki
W takim razie ruszam do garażu z kabelkiem i spróbuję włączyć.
Jestem już po zabiegu, wyświetlanie uaktywnione ale nie obyło się bez małych trudności niestety.
Aby komp zatwierdził załączenie wyświetlania to trzeba najpierw zrobić osiowanie proxy i dopiero załączenie wyświetlania czujników, dopiero wyłączyć i włączyć zapłon.
Niestety oprócz uaktywnionego wyświetlania czujników bella uraczyła mnie także migającym przebiegiem.
Na szczęście łatwo temu zaradzić, wystarczy w mes-ie wyłączyć wyświetlanie czujników ale bez osiowania proxy, po tym zabiegu komp oczywiście nie zatwierdzi wyłączenia i nadal będzie to na wyświetlaczu aktywne natomiast miganie przebiegu ustanie.
Włączenie wyświetlania czujników znajduje się w MES-ie w NADWOZIE/Can setup-PROXY Alignment Procedure/Regulacje
to napisz jeszcze koledze dokładnie jak i co krok po kroku i jużja wyświetlanie uaktywniłem bez osiowania, po prostu włączyłem.